Stiri

PALAS Iasi va fi inaugurat in aprilie 2012

PALAS Iasi va fi inaugurat in aprilie 2012Compania Iulius Group, dezvoltatorul complexului multifuncţional Palas din centrul Iaşului, o investiţie de peste 260 de milioane de euro, anunţă că ansamblul arhitectural va fi inaugurat în primăvara anului viitor.
“În prezent, Palas este finalizat în proporţie de 82%. Suntem pregătiţi ca în luna aprilie 2012 să îl inaugurăm, punându-l la dispoziţia ieşenilor, locuitorilor din nord-estul ţării şi tuturor turiştilor. Prin funcţiunile sale, ansamblul Palas va dezvolta oraşul, va crea locuri de muncă, va atrage alte investiţii în regiune şi va contribui semnificativ la bugetul local şi al asigurărilor sociale”, a afirmat Iulian Dascălu, preşedintele Iulius Group.

O parte a ansamblului este funcţională începând cu toamna anului 2010. Astfel, 9 companii multinaţionale, printre care Amazon, Endava, Bentley Systems, Raiffeisen Bank şi Volksbank şi-au inaugurat sedii în United Business Center – componenta office Palas. Totodată, Centrul Medical Arcadia şi o primă cafenea de tip business, „Papillon, au fost deschise în complex.

PALAS Iasi va fi inaugurat in aprilie 2012

Palas este primul ansamblu arhitectural de tip “lifestyle center” din România şi cuprinde: clădiri de birouri clasa „A+”, hoteluri, SPA şi centru sportiv, spaţii comerciale care vor găzdui branduri în premieră în nord-estul ţării, printre care H&M, Tommy Hilfiger, New Look, Oodji, L’Occitane, alături de Auchan, C&A, New Yorker, Hervis, Intersport etc. Palas aduce o altă noutate în exclusivitate în România: lanţul de multiplexuri Village Cinemas, care va avea la Iaşi 9 săli ultramoderne şi una cu tehnologie ultraperformantă de tip VMAX. La Palas, Village va avea o capacitate totală de 1.847 de locuri, cea mai mare din nord-estul ţării.

Tot la Palas, a fost construită şi cea mai mare parcare subterană din România, cu 2.500 de locuri, dotată cu sistem inteligent de management, o investiţie totală în valoare de aproximativ 73 milioane de euro.

PALAS Iasi va fi inaugurat in aprilie 2012

Palas Iasi este singurul proiect de retail din ţară care are ca principală ancoră un parc. Acesta este unul dintre numeroasele puncte de atracţie, amplasat pe locul grădinii fostei Curţi Domneşti. Parcul cuprinde un lac şi foişor pentru ceremonii, iar miile de plante şi sutele de arbori vor încânta ochii vizitatorilor în orice anotimp. Inedit este faptul că una dintre ieşirile pietonale din parcarea subterană duce la o insulă a lacului, pe care sunt amplasate două pasarele care facilitează accesul spre parc. Patinoarul, teatrul de vară, precum şi caruselul veneţian pentru copii completează oferta de entertainment a parcului Palas, care va fi disponibil, în curând, ieşenilor şi nu numai.

Ansamblul urbanistic va aduce un plus de valoare Iaşului, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Astfel, vor fi create peste 4.000 de locuri de muncă permanente după inaugurare, iar prin taxele şi impozitele plătite la bugetul local, complexul va contribui la dezvoltarea economică a oraşului şi a judeţului. Acestea sunt şi câteva dintre motivele care fac din Palas un proiect dorit de majoritatea ieşenilor. Astfel, 81% dintre aceştia consideră că ansamblul urbanistic este necesar oraşului, iar 86% spun că va avea un impact pozitiv asupra Iaşului, potrivit unui sondaj de opinie realizat, în luna august, de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

PALAS Iasi va fi inaugurat in aprilie 2012

PALAS ÎN CIFRE
• Investiţie totală de peste 260 milioane de euro
• Până în prezent, s-au investit aproape 180 milioane de euro în lucrările de construcţie
• De la demararea lucrărilor, în 2007, şi până în prezent, s-au virat 3,1 milioane de euro pentru taxe, avize şi autorizaţii, din care 1,53 milioane de euro către bugetul Primăriei Municipiului Iaşi
• Peste 3.000 de locuri de muncă provizorii şi 4.000 permanente
2.500 de locuri în parcarea subterană, investiţie de aproximativ 73 milioane de euro
United Business Center – 3 clădiri de birouri clasa „A+”, peste 20.000 mp GLA
Palas Mall – 47.500 mp GLA, 132 de magazine
Palas Shopping Street – 6.600 mp GLA, 35 de magazine
• Branduri internaţionale şi naţionale: Village Cinemas, Auchan, H&M, Tommy Hilfiger, C&A, New Yorker, New Look, Stefanel, Oodji, Il Passo, Hervis, Intersport, Sephora, Motivi, Ecco, KFC Drive Thru etc.
Food court cu 1.300 de locuri, restaurante, cafenele
Village Cinemas cu 10 săli, dintre care una de tip VMAX
Parcul Palas – investiţie de aproximativ 2,5 milioane de euro

Facebook Comments Box

4 Comments

4 Comments

  1. Pingback: bagamare.ro

  2. Pingback: Village Cinemas in Romania | eSorin Blog

  3. Pingback: Danieli Engineering la Palas Iasi | Iasi 4u

  4. Pingback: Ce se mai construieste in 2012 la Iasi | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top