Evenimente

Pasi pentru reciclarea materialelor

Reciclarea este importanta pentru sanatatea noastra si a intregii planete. Reciclarea insa nu este ceva ce trebuie facut fara interes. Ci trebuie respectate anumite lucruri. De fapt, reciclarea include trei pasi importanti, pe care trebuie sa ii luam in considerare daca dorim sa contribuim activ si corect la protejarea sanatatii noastre si a planetei. Procesul de reciclare care creeaza o bucla continua, reprezentata de simbolul familiar de reciclare.

Pasul 1: Colectarea selectiva si procesarea

Exista mai multe metode de colectare selectiva a materialelor reciclabile, inclusiv colectarea la domiciliu. Colectarea se face cu ajutorul unor cosuri gunoi speciale. Exista magazine precum sanito.ro, unde pot fi achizitionate, la preturi foarte bune, cosuri colectare selectiva de calitate buna si cu indicatii precise pentru procesul de selectare. Spuneam ca selectarea deseurilor poate fi facut acasa. Nu trebuie sa ne inchipuim ca vom achizitiona niste recipiente urate si demodate. Din contra! Pe sanito.ro putem gasi cosuri gunoi inox, elegante, precum SILKEBORG B. Acesta este un concept modern de reciclare selectiva atat pentru acasa, cat si pentru birou. Acest set de cosuri pentru reciclare  selectiva au un design unic si futurist. Cosurile interioare sunt colorate in conformitate cu nevoile si legislatia in vigoare. De asemenea, acest model poate fi personalizat cu semnele de reciclare, stickere, etc. Silkeborg B sunt cosuri usor de curatat si de manipulat si pot fi disponibile in seturi de 1, 2 sau 3 pubele, in functie de cerinte si necesitati. Aceste cosuri colectare selectiva sunt potrivite atat pentru uz interior, cat si pentru exterior si pot fi amplasate in orice locatie moderna. Acestea sunt disponibile in doua dimensiuni: 30/35 litri si 50/60 litri(90x30x70 cm). Culorile si inscriptionarile pot fi personalizate.

Dupa colectare, materialele reciclabile sunt trimise la o instalatie de recuperare pentru a fi sortate, curatate si prelucrate in materiale care pot fi utilizate in fabricatie.

Pasul 2: Fabricare

Tot mai multe produse de astazi sunt fabricate cu continut reciclat. Obiectele obisnuite de uz casnic care contin materiale reciclate includ urmatoarele: ziare si hartie, recipiente pentru bauturi racoritoare din aluminiu, plastic si sticla, sticle de detergent pentru rufe din plastic

Pasul 3: Achizitionarea de produse noi realizate din materiale reciclate

Inchiderea buclei de reciclare se face prin achizitionarea produselor noi realizate din materiale reciclate. Exista mii de produse care contin continut reciclat. Unele dintre produsele obisnuite pe care le poti gasi in magazine si care pot fi realizate cu continut reciclat includ urmatoarele: cutii de aluminiu, barele de protectie auto, mocheta, cutii de cereale, carti de benzi desenate, cartoane de oua,, recipiente din sticla, sticle de detergent pentru rufe, servetele de hartie, saci de gunoi si multe altele.

Astfel, acestia sunt pasii importanti ai procesului de reciclare. Totul insa incepe cu colectarea selectiva, cu modul in care invatam sa separam deseurile ce mai pot fi utilizate, de cele care nu mai au nicio sansa de a se intoarce in productie. Trebuie sa fim foarte atenti atunci cand aruncam ceva. Acel lucru trebuie sa nu fie murdar, uleios si asa mai departe, asta pentru ca, un singur element neconform, poate strica o intreaga incarcatura de deseuri reciclabile.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top