Stiri

Piata imobiliara din Iasi in crestere

Piata imobiliara isi revine incet incet, desi tendinta generala este de scadere, in cateva orase din Romania preturile au crescut.
Luna iulie a fost una din cele mai bune luni din an pentru piata imobiliara din Constanta, Timisoara si Iasi, preturile crescand atat pentru apartamentele vechi cat si cele noi.
In luna iulie a acestui an, pretul apartamentelor a scazut la nivel national cu 0,8% fata de iunie, ajungand la o valoare de 1.026 euro/mp util, conform indicelui calculat de catre imobiliare.ro, cel mai mare site romanesc de vaznari/cumparari locuinte.

Fata de luna iulie 2010, in prezent metrul patrat este mai ieftin cu 11%, evolutiile fiind diferite de la oras la oras. Scaderea cea mai mare a avut loc asupra apartamentelor noi, pe cand locuintele situate in blocuri vechi s-au vandut.

In restul tarii situatia sta cam asa, in Bucuresti preturile scad, cele mai mari scaderi de preturi se inregistreaza in Cluj, in Brasov au scazut si acolo preturile precum si in Ploiesti pe cand la Constanta, Iasi si Timisoara preturile sunt intr-o continua crestere.

Cresterea indicelui imobiliare.ro pentru apartamente Iasi in luna iulie este de aproximativ 0,8 % si se datoreaza majorarii preturilor cu 2,9% in cazul apartamentelor noi, pe cand apartamentele vechi au pretul mai scazut cu 0,6%.

Unul din motivelele principale pentru cresterea preturilor este din cauza intoarcerii acasa a romanilor care au plecat sa munceasta peste hotare, iar majoritatea investesc in pamanturi si apartamente.

[fblikebutton]

Sursa: EVZ.ro

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. Imobiliare Iasi

    August 10, 2011 at 11:30 am

    Cele mai noi oferte imobiliare in Iasi doar pe http://www.luxorimobil.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top