Comunicate

Piloți de îndesare realizați profesional

piloți de îndesare necesită

Pentru a construi o casă sau un imobil, trebuie să abordezi în mod responsabil fundația și solul. Cheia unei construcţii solide și fiabile este o fundație construită în mod competent. În unele condiții, este posibilă construirea unei fundații de tip convențional. În acest caz, se efectuează piloți de îndesare sau piloți forați. Fundația cu piloți de îndesare este o combinație de piloți conectați între ei. Piloții de îndesare sunt realizați din beton armat, pentru a construi fundații pentru clădiri înalte cu încărcături verticale grele.  Piloții forați sunt turnați cu ajutorul unor utilaje tehnologice industriale, utilizate pentru îndepărtarea solului și a pietrei. De obicei, se forează până la adâncimi de 50 de metri în sol. Unul dintre avantajele cheie ale piloților forați, este că în procesul de execuție nu se vor crea prea multe vibrații la nivelul solului și nivelul de zgomot este, de asemenea, redus în comparație cu sistemele tradiționale.

Piloți de îndesare – Avantaje

De obicei, piloții de îndesare se execută cu utilaje speciale pentru acele clădiri înalte sau complexe industriale masive, care necesită fundații ce pot transporta o sarcină de mii de tone, cel mai probabil în condiții instabile sau dificile ale solului. Metoda de forare a piloților de îndesare este diferită de metoda de execuție a altor tipuri de fundații, și se realizează prin utilizarea metodei de propulsie și stivuire. Forarea pentru piloți de îndesare necesită specialiști și utilaje profesionale. La fel ca orice alt sistem de fundații profunde, piloții de îndesare au, de asemenea, provocările lor din trecut. Metoda de forare a piloților va depinde de tipul de sol, și în acest caz, este necesar să ai un raport bun de investigare a solului, care să îi va ajuta pe experți să descifreze ce tehnologie de foraj va trebui să fie implementată. Acest lucru este necesar pentru ca tehnologia de implementare a piloților de îndesare să fie corectă și să minimizeze perturbarea solului din jur.

Pentru soluri precum nisipul, pietrișul, solul argilos și subacvatic, orificiul trebuie menținut cu cuști de oțel sau cu noroi stabilizator ca suspensie de betonită. Soluția de bentonită este foarte dezordonată și de obicei se evită acest lucru, dacă este posibil. Odată ce acest proces este finalizat, banda de armare va fi eliberată și betonul va fi turnat în puț. Principalele avantaje ale piloților de îndesare sau a puțurilor forate față de fundațiile convenționale sau alte tipuri de piloți includ: piloții cu lungime variabilă pot fi extinși prin soluri moi, comprimabile; coloanele pot fi extinse la adâncimi sub penetrarea înghețului și variația sezonieră a umidității; forajele mari și umplerea ulterioară sunt reduse la minimum; lipsa vibrațiilor nu va perturba piloții sau structurile învecinate. Pentru multe situații de proiectare, piloții de îndesare oferă oportunități mai mari, cu o economie potențial mai bună decât alte tipuri de piloți.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top