Sport

Poli Iași, are serie infernală după etapa a 3-a! Moldovenii joacă într-un interval de patru runde cu Farul, Dinamo, FCSB și Rapid

După ce a reușit să evite retrogradarea în mod dramatic în ultima etapă a play-out-ului sezonului trecut, Politehnica Iași se confruntă din nou cu un program extrem de dificil în viitoarea stagiune. Echipa condusă de Tony da Silva va avea parte de un început de sezon solicitant, cu o serie de meciuri care vor testa rezistența și pregătirea echipei.

Debut în forță pe terenul lui Sepsi

Politehnica Iași va începe noul sezon în deplasare, întâlnind Sepsi, o echipă solidă cu obiective clare de play-off. Următoarele două meciuri se vor disputa acasă, împotriva FC Botoșani și a noii promovate Gloria Buzău. Aceste confruntări par mai accesibile la prima vedere, oferindu-le ieșenilor o șansă de a aduna puncte valoroase în debutul campionatului.

Seria infernală din etapele următoare

După primele trei meciuri, Politehnica Iași va intra într-o perioadă extrem de dificilă, jucând împotriva unor echipe de top precum Farul (în deplasare), Dinamo (acasă), FCSB (în deplasare) și Rapid (acasă). Aceste meciuri vor fi urmate de alte provocări semnificative, cu adversari precum Hermannstadt, UTA, U Cluj și CFR Cluj, teste importante pentru echipa moldoveană.

Programul complet Superliga 2024-2025

Deși programul pare copleșitor, președintele clubului, Cornel Șfaițer, consideră că acesta este echilibrat. „Este un program echilibrat. Așa cum am spus și sezonul trecut, când am debutat la CFR Cluj, toți adversarii sunt dificili. În final, trebuie să jucăm cu fiecare echipă, indiferent de ordinea meciurilor. Startul de sezon este crucial, iar deplasarea la Sepsi va fi un prim test important. Avem apoi două meciuri acasă cu Botoșani și Buzău, urmate de o serie dificilă. Dar, în ansamblu, programul este echilibrat”, a declarat Cornel Șfaițer.

Victorii pe teren propriu și suporteri în tribună

Unul dintre obiectivele principale ale clubului pentru sezonul viitor este să obțină victorii pe teren propriu și să atragă suporterii la stadion. „În primul rând, îmi doresc victorii în fața suporterilor noștri, asta este cel mai important. Trebuie să aducem publicul în tribune, să menținem suporterii alături de echipă și să le oferim bucurii. Este esențial să câștigăm meciurile de acasă și să umplem tribunele”, a subliniat Cornel Șfaițer.

Dorința antrenorului Tony da Silva

Antrenorul Tony da Silva și-ar fi dorit să înceapă sezonul cu un meci acasă, dar este încrezător în pregătirea echipei. „Singurul lucru pe care îl doream era să jucăm primul meci acasă. Vom juca la Sepsi, după care avem două meciuri la rând acasă. Suntem pregătiți și începem cu încredere. Am muncit foarte bine până acum și mai așteptăm câțiva jucători. Sunt foarte mulțumit de lotul nostru și vreau să formăm o echipă unită la Poli Iași”, a declarat Tony da Silva.

Spiritul de echipă și ambiția

Tony da Silva a subliniat importanța spiritului de echipă și a ambiției. „Noi suntem Poli Iași, indiferent de naționalitate sau vârstă. Fiecare jucător trebuie să vorbească limba Poli Iași aici. Sunt foarte ambițios și le-am spus jucătorilor să fie la fel. Orice echipă întâlnim, jucăm pentru victorie, cu încredere și voință. Vreau ca suporterii să se regăsească în echipa noastră”, a adăugat antrenorul.

Noul stadion din Iași ar urma să fie construit lângă complexul ERA, unde s-a organizat festivalul „Afterhills”

Tony da Silva și-a amintit cu plăcere de întâlnirile cu personalități din fotbalul românesc, menționându-i pe Ioan Andone și Bănel Nicoliță. „Nea Ando este o persoană foarte specială, un om deosebit de la care am învățat multe. Îmi amintesc cu plăcere duelurile cu Bănel Nicoliță. Mă bucur că sunt sănătoși și bine. Noi poate nu avem un buget mare, dar avem o inimă mare și suporteri frumoși”, a spus Tony da Silva.

Politehnica Iași se pregătește pentru un sezon plin de provocări, dar și de oportunități. Cu un program echilibrat și o echipă determinată, ieșenii sunt gata să facă față tuturor adversarilor și să aducă bucurii suporterilor. Victorii pe teren propriu și tribune pline sunt obiectivele principale ale echipei, care își propune să demonstreze că poate concura la cel mai înalt nivel în fotbalul românesc.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top