Stiri

Ponturi pentru eficienta programelor de antrenament facute acasa

Daca iti doresti un stil de viata cat mai sanatos, atunci trebuie sa stii ca dincolo de alimentatia echilibrata si sanatoasa, acest stil de viata sanatos include si exercitii fizice regulate. Faptul ca societatea moderna implica o multime de joburi care sunt preponderent sedentare nu mai este un secret. In acest context este foarte important sa ai in vedere sa urmezi programe de exercitii fizice regulate.

Cu toate ca numarul salilor de fitness a crescut considerabil in ultimii ani si in tara noastra, trebuie spus ca poti sa faci antrenamente inclusiv acasa. Astfel, indiferent daca nu vrei sa mergi la o sala de fitness din motive financiare sau din alte motive, ori daca nu ai acces facil la o sala de fitness, trebuie spus ca poti sa faci exercitii fizice acasa. In ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva ponturi care sa te ajute sa beneficiezi de programe de antrenamente fizice acasa cat mai eficiente.

Defineste un program de exercitii pe care sa il urmezi 

Un prim pont pe care trebuie sa il ai in vedere pentru a te bucura de rezultatele exercitiilor fizice facute acasa este stabilirea unui program zilnic sau saptamanal pentru exercitii. Este important ca acest program sa defineasca atat tipurile de exercitii pe care la vei face, cat si grupele de muschi asupra carora vrei sa insisti, dar si durata si intensitatea exercitiilor. Toate aceste aspecte trebuie sa aiba in vedere programul tau zilnic astfel incat sa ai certitudinea ca vei putea respecta si programul stabilit pentru exercitii fizice acasa.

Variaza exercitiile fizice efectuate

Pentru eficienta exercitiilor fizice varietatea acestora este foarte importanta. Tocmai de aceea este extrem de indicat sa variezi constant tipurile si dificultatea exercitiilor practicate. Fie ca alegi sa apelezi la sfaturile unui antrenor, fie ca optezi pentru a urmari in mediul online diferite tipuri de exercitii pe care sa le poti face acasa, este foarte importanta diversitatea atunci cand vine vorba despre antrenamente fizice. Fara diversitate organismul se va obisnui cu diferite exercitii repetate frecvent si in acest mod nu vei mai remarca progresele dorite.

Asigura-te ca eviti distragerile

Un alt pont extrem de important este acela de a evita orice distrageri care te-ar putea „fura” astfel incat sa uiti de exercitiile fizice pe care trebuie sa le faci. Daca intr-o sala de fitness nu exista distrageri precum telefonul mobil, televizorul sau diferitele sarcini casnice, acasa vei avea o multime de astfel de tentatii care pot sa te atraga astfel incat sa lasi deoparte pentru o anumita zi programul de exercitii fizice acasa. Ei bine, este nevoie de multa disciplina astfel incat sa nu cazi in capcana acestor distrageri si sa reusesti sa te tii de programul de antrenamente.

Investeste in echipamente si aparate

Pentru a observa rezultatele dorite in urma antrenamentelor facute acasa este foarte important sa investesti putin in echipamente pentru a practica in conditii optime diferitele exercitii, dar si in aparatele care sa te ajute in acest sens prin lucrarea eficienta a diferitelor grupe de muschi.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top