Stiri

Pot cartile de dezvoltare personala sa schimbe oamenii?

Pot cartile de dezvoltare personala sa schimbe oamenii?“Nu putem deveni ceea ce trebuie sa fim daca ramanem acolo unde suntem”, este unul dintre celebrele citate ale lui John Maxwell. Pe aceasta teorie se bazeaza si nevoia de dezvoltare personala. Pentru a deveni ceea ce ne-am propus trebuie sa incepem sa investim in noi.
Dezvoltarea personala cuprinde destul de multe modalitati de a creste, de a evolua, de a ne transforma. Prin traininguri speciale, prin participarea la evenimente, prin workshop-uri si seminarii, prin lectura si prin aplicarea experientelor din carti putem acumula acele cunostinte responsabile de devenirea noastra personala si profesionala.

Pot cartile sa schimbe oamenii? Da, cartile dezvolta inteligenta, emotiile, transforma mentalitatea, motivatia si starea de bine. Bineinteles, nu incadram aici orice carte, ci doar pe acelea care si-au dovedit indeplinirea cu succes a scopului de a fi adevarate ghiduri de dezvoltare personala. Cine se intreaba de unde ar trebui sa inceapa pentru a se cunoaste mai bine ar trebui sa stie ca lectura este, poate, cel mai la indemana mod de a invata. Mai presus de lectura, insa, conteaza cum reusim sa adaptam invataturile din carti in viata.

dezvoltare personala

Iata un set de 7 carti pe care orice persoana preocupata de devenirea sa ar trebui sa le citeasca, sa le inteleaga si sa le aplice!

Lasa grijile, incepe sa traiesti! – Dale Carnegie. Aceasta este cartea care trebuie citita in momentele in care grijile ne fac sa pierdem din vedere obiectivele pe care ni le-am propus. Stresul, care astazi a evoluat la stadiul de boala, poate fi depasit prin urmarea unor sfaturi competente, prezentate de Carnegie in cea mai citita carte a sa pe continentul european.

Motive pentru a zambi – Zig Ziglar. Privita cu alti ochi decat cei care sunt obositi din cauza grijilor zilnice, viata este frumoasa. Cine a uitat sa zambeasca va regasi in aceasta carte acele motive generatoare de optimism. Cine crede inca in magia vietii va primi confirmarea trebuie sa traim zambind.

Supa de pui pentru suflet – Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Amy Newmark. Este o colectie de povestiri simple, care care inspira si, in acelasi, timp alina nemultumirile.

Nu renunta niciodata! – Donald Trump. Subtitlul cartii tine loc de orice prezentare: “Cum am transformat in succes cele mai mari obstacole pe care le-am avut de infruntat” si anunta scopul acestei confesiuni, acela de a realiza ca noi suntem singurii care detinem controlul reusitelor noastre.

Puterea prezentului – Eckhart Tolle. Scopul cartii este sa ne scape de umbrele zilei de ieri si de grija zilei de maine, facandu-ne sa traim azi, sa dam prezentului atentia cuvenita.

Inteligenta emotionala – Daniel Goleman. Fara recunoasterea emotiilor, fara capacitatea de a cunoaste dincolo de teorii nu vom reusi niciodata sa ne autodepasim. Aceasta este ideea centrala a cartii lui Daniel Goleman, un ghid despre descoperirea propriei persoane si despre regasirea stimei de sine.

Ordinea prezentarii cartilor este mai putin importanta, esenta lor este, insa, de o valoare extraordinara. Acestea sunt doar cateva dintre lecturile capabile de a transforma caractere, de a modela oameni, de a schimba viziuni.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top