Diverse

Poti duce la amanet si autoturisme

Ce descoperire epocala a fost autoturismul! Daca la inceput mersul pe jos era inlocuit cu calaritul si omul era scutit de efort, cand mergea la razboi sau avea de parcurs distante mari, dupa ceva timp de experiente au aparut trasurile. Cu scaune confortabile, depinzand de vizitiu si de cai, oamenii cutreierau orasul.

Existau trasuri acoperite si trasuri in care calatorii erau udati de ploaie sau simteau direct vantul si soarele. Trasurile sunt inca romantice, fiindca am fost tentata sa ma urc intr-una la Viena si numai pretul astronomic m-a dat ianapoi.

Au aparut bicicletele, dar era nevoie de echilibru si nu stiu si nu pot toti oamenii care au nevoie de mobilitate sa mearga pe bicicleta.

Primele automobile copiau forma saretelor sau a trasurilor, fiind insa mult mai iuti si mai confortabile decat acestea, fiindca nu mai zdruncinau calatorii in timpul mersului.

Ma gandesc de multe ori ce ar spune sultanii sau regii din vechime, sa se poata plimba cu un autoturism ultraconfortabil, care are:

-climatizare. Sa vada zapada peste tot, Crivatul sa balanseze toate mijloacele de transport, iar in masina sa fie cald, la fel de cald ca in dormitor, ca vara pe malul marii sau ca intr-o cada plina cu apa calda.

Pare incredibil, dar este adevarat. Evident ca s-ar minuna la fel de tare sa vada ca soarele topeste totul si in masina este racoare, o racoare placuta, care te indemana sa calatoresti.

-scaune incalzite. Imi amintesc ca am simtit un soi de magie, cand am experimentat pentru prima data sistemul de incalzire al tapiteriei auto. Era iarna si asteptam o masina sa ajung la serviciu. A oprit o fosta eleva, sa ma ia cu masina ei (imi place sa cred ca raman prietena cu fostii mei elevi) si vazandu-ma ca am inghetat asteptand sa opreasca sa ma ia cineva, a actionat butoanele care au facut minuni. Scaunul devenea din ce in ce mai cald, iar eu ma aflam in culmea fericirii.

-aparat de radio, sistem audio care sa permita ascultarea muzicii si de pe stick, minitelevizor. Calatoria decurge mult mai usor, cu aceste surse de divertisment. Imi amintesc de o calatorie de 800 de kilometri si de copiii care au incetat sa planga, auzind povesti frumoase sau vizionand desene animate.

Exemplele pot continua. Ador masinile confortabile, dar imi plac si masinile simple, dar functionale cu care  ma pot duce la cumparaturi sau unde am nevoie.

In satul meu, in familiile numeroase vad si 5-6 masini oprite la poarta, fiindca ar fi imposibil de facut cate un garaj pentru fiecare masina in parte.

Multe dintre autoturisme sunt luate cu bani imprumutati, fie din banca, fie de la cunoscuti sau de la rude.

Proprietarii acestora au dus-o bine candva, de aceea si-au luat autoturism. De obicei faci calcule: cati bani mai raman dupa plata facturilor si asigurarea cosului zilnic. Sa zicem ca rezulta suma X. O parte din ea este tinuta pe card, la pastrare, in cazul in care se iveste o urgenta si daca din restul se poate cumpara carburant, piese pentru masina si achita asigurarile si impozitele necesare, omul decide ca a sosit timpul sa aiba masina lui.

Pandemia a dat totul peste cap. Multi oameni au ramas fara cei  4000 de lei pe care ii incasau lunar, fiindca si-au pierdut locurile de munca.

Au ramas facturi neplatite, rate neonorate si autoturisme care stau nefolosite. Nimic nu provoaca mai multa suparare si ingrijorare ca datoriile care se acumuleaza peste alte datorii in situatia in care lipseste sursa de venit.

Daca ai insa un autoturism care arata bine si merge bine, nu este cazul sa disperi, fiindca il poti amaneta, pana cand reusesti sa te angajezi din nou, sa ai ce pune pe masa si sa ai bani pentru rezolvarea urgentelor.

Este o bucurie pentru tine faptul ca exista case de amanet care primesc masini si ofera banii pe loc. Autoturismul este asigurat pe perioada amanetarii, fiindca toate casele de amanet au grija de lucrurile lasate in pastrare cu contract de amanetare.

Evita bancile, ci amaneteaza ca sa nu se stranga mai multe rate, fiindca nu uita! Dobanda este mare, suma se poate dubla sau tripla, daca nu o achiti la timp.

Amanetarea mi se pare un mod eficient si elegant de a obtine banii de care ai nevoie, fiindca:

-girantii ies din joc. Nimeni nu mai stie ca tu amanetezi obiecte de valoarea si ca te afli in criza de bani si nu mai apelezi la terte persoane care sa te ajute. Casa de amanet iti ofera incredere maxima si lucreaza direct cu tine.

-nu este nevoie de adeverinte de venit de la serviciu sau de completarea unor acte. La banca, persoanele care nu au loc de munca nu se pot imprumuta, dar la casa de amanet, ele primesc bani imprumut in schimbul valorilor pe care le aduc la ghiseu.

-banii se dau pe loc, nefiind necesare 3-4 drumuri pana la intrarea in posesia lor.

-in caz de intarziere se poate prelungi contractul

-daca persoana care a semnat contractul nu isi plateste la timp datoriile, nu primeste niciun fel de amenitare sau de somatie si nu este pedepsita in niciun fel.

Un imprumut mai avantajos ca acesta nu se poate, de aceea renunta la masina ca sa poti face toate platile importante la timp!

Amanetarea este cea mai avantajoasa solutie financiara, fiindca operatorii de la ghiseu sunt discreti si nu ai nevoie de un dosar, ci te duci cu autoturismul sau cu bijuteriile si pleci cu banii.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top