Stiri

Preturi pentru Revelion 2010 in Iasi

revelion___petrecere_602557126Ieşenii care doresc să petreacă noaptea dintre ani într-unul dintre restaurantele locale vor trebui să scoate din buzunar între 150 şi 520 de lei de persoană. Marile hoteluri şi restaurante se întrec pentru a oferi clienţilor petreceri cât mai diversificate, muzică de toate genurile, mâncăruri tradiţionale, dar şi tombole cu surprize. În timp ce unii patroni sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile, alţii nici nu s-au decis dacă vor organiza petrecerea de Revelion 2010.

Petrecerea de revelion la Complexul Hotelier Ciric costă între 150 şi 520 de lei, în funcţie de meniul şi petrecerea pregătite. Reprezentanţii vor organiza două petreceri, una tradiţională în Sala Mare a Hotelului Ciric şi o petrecere pentru tineri la restaurantul „La Ciupercă”. Ieşenii pasionaţi de tradiţiile româneşti pot opta pentru un revelion de 320 de lei, respectiv „Revelionul Tradiţional”, unde nu vor lipsi de pe masă produsele tradiţionale româneşti precum sărmăluţe, cârnăciori de casă, salată boeuf şi vinul fiert. Pe masă vor fi şi brânzeturi fine cu struguri şi nuci, crochete de pui în foietaj, copănele crocante în crustă şi ruladă de ceafă. În „seara tradiţiilor româneşti”, clienţii vor petrece pe muzică populară. În preţ sunt incluse artificiile şi şampania de la miezul nopţii. Pentru două nopţi de cazare şi participare la „Revelionul Tradiţional”, doritorii trebuie să plătească 520 lei/persoană, fiind inclus micul dejun. „Petrecerea organizată la restaurantul „La Ciupercă” costă între 150 şi 350 de lei. Doar seara de revelion costă 150 de lei ,iar clienţii vor servi un bufet suedez, respectiv duet de cerb cu piept de fazan şi seminţe de dovleac, piept de curcan cu fulgi de migdale şi sos de mentă, ceafă marinată frăgezită la cuptor cu sos harcutiere şi tort de ciocolată cu vişine şi nuci. Pachetul întreg pentru două nopţi de cazare costă 350 de lei/persoană”, ne-a declarat Flavia Tudoreanu, responsabil marketing Complex Hotelier Ciric. În această locaţie sunt disponibile circa 300 de locuri, iar până în prezent au fost rezervate circa 90.

Revelion ceauşist la Ramada
Ieşenii care vor să petreacă un revelion în spiritul vremurilor comuniste sunt invitaţi la Hotelul Ramada, unde preţul petrecerii este de 320 de lei pentru o persoană. La revelionul „Amintiri din Epoca de Aur”, invitatul special va fi interpretul Laurenţiu Cazan, iar sala în care va avea loc petrecerea va fi decorată cu steagul tricolor şi embleme ceauşiste. „Vom râde cu lacrimi, ascultând cuvântări plenare, anecdote, bancuri şi sketch-uri de odinioară. În meniu sunt incluse sărmăluţe ceauşiste în foi de viţă cu costiţă afumată şi mămăligă la grătar, file de vită cu garnitură, medalion de somon la cuptor, plăcintuţe de cartof cu pastă de măsline, îngheţată, pere fierte în vin alb şi băuturi”, ne-a explicat Anca Hilote, sales representative Hotel Ramada. Trei zile de cazare, în perioada sărbătorilor, la Ramada costă 888 lei/persoană, iar un sejur de patru zile costă 1.049 lei/persoană.

Unii patroni nu s-au decis dacă organizează petreceri de revelion
Anul acesta, reprezentanţii restaurantului Select nu vor organiza o petrecere în noaptea dintre ani. Aceştia preferă să petreacă în familie revelionul, pentru ei perioada sărbătorilor de iarnă fiind un prilej de a petrece mai mult timp cu cei apropiaţi. „Avem destule comenzi pe parcursul anului şi cred că o să ne luăm concediu de sărbători”, ne-a spus un recepţioner de la Select. Nehotărâţi sunt şi angajaţii de la pensiunea Amadeo. „Nu am hotărât dacă facem o petrecere de revelion pentru cei din exterior. Dacă facem ceva, o să fie pentru angajaţi. Nici anul trecut nu am organizat nimic”, a declarat Alexandra Bostan, reprezentant pensiunea Amadeo. Patronii restaurantelor mai mici susţin că au renunţat demult la a organiza petreceri de revelion pentru că munca este imensă, iar câştigul este egal cu zero. „Nu facem anul acesta nimic, nu am făcut nici anul trecut, pentru că spaţiul este mic şi nu este avantajos din punct de vedere financiar. Muncim şi nu se merită. Mai bine petrecem cu familia”, ne-a spus patroana restaurantului La Taifas. Citeste articolul complet pe situl cotidianului Ziua de Iasi.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top