Stiri

Primul spital particular din Iasi

5212b2cd0ffbdd5c27cd817d73cd3261 Stapanii imperiului Fiterman, detinatorul mai multor firme mari din Iasi, a decis infiintarea unui spital privat, pe strada Cicoarei. Este prima unitate medicala de aceasta capacitate din Romania si a fost ridicata in mai putin de doi ani.
Ceea ce nu reuseste statul sa faca in 20 de ani, reusesc privatii, in doar doi. In vreme ce politicienii locali s-au agitat inutil, in ultimele doua mandate, sa construiasca la Iasi un spital de urgente sau unul de oncologie, un investitor privat din Iasi a ridicat un spital de dimensiuni apreciabile. Este vorba despre Arcadia Hospital, situat pe malul Bahluiului, in zona Cicoarei. “Va un spital generalist si va avea inclusiv chirurgie si maternitate“, au afirmat proprietarii, care au investit, in doi ani, peste 15 milioane de euro in acest proiect.
Cel mai mare din tara
Familia Fiterman a decis sa investeasca intr-un spital privat, la Iasi, acum cativa ani. Dupa ce au strans toata documentatia, s-au apucat de treaba, in 2007. Dupa aproape doi ani, cladirea este aproape de finalizare si, in luna octombrie, ar putea avea si primii pacienti. Spitalul are 7 niveluri (demisol, parter si cinci etaje) si o suprafata de 10.000 mp. “Este cel mai mare spital privat multidisciplinar din Romania“, a spus Sever Rotariu, PR-ul grupului de firme detinut de familia Fiterman. Practic, sub acelasi acoperis, se vor regasi medici chirurgi, ginecologi, de ortopedie, ORL, chirurgie plastica, chirurgie vasculara sau urologie. Citeste tot articolul pe situl cotidianului 7est.ro

5212b2cd0ffbdd5c27cd817d73cd3261

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top