Stiri

Se deschide Casa Memoriala “Mihai Codreanu”

Casa Memoriala “Mihai Codreanu” reintra din luna septembrie in circuitul cultural al muzeelor literare din judetul Iasi. Casa memoriala, sau “Vila Sonet” cum mai este cunoscuta a reusit sa fie renovata dupa aproape 40 de ani in care nu s-a investit nimic in consolidarea cladirii.
Lucrarile de renovare au fost facute din fondurile proprii ale Muzeului Literaturii Romane Iasi, iar mana de munca a fost asigurata de lucratorii institutiei.
Iesenii care vor sa viziteze muzeul vor avea posibilitatea sa vada intreaga opera a sonetistului Mihai Codreanu, dar si amprenta lasata in acest loc de Eminescu, Creanga sau Caragiale, care obisnuiau sa se intalneasca aici.
Muzeul va fi deschis de marti pana duminica, in intervalul orar 10:00-17:00. Pe langa Vila Sonet, situata in zona restaurantului Bolta Rece, in judetul Iasi mai sunt 11 muzee literare. Mihai Codreanu a fost cel mai prolific sunetist roman, membru corespondent al Academiei Romane. A fost director la Teatrul National din Iasi, profesor si rector al Conservatorului de Arta Dramatica din Iasi.

Sursa: 7est.ro, autor: Andreea Dumitru.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top