Clinici stomatologice

Pierderea osoasa dentara si implanturile dentare: este posibil?

dinti ficsi de la Dental Privilege

Pierderea osoasa dentara si implanturile dentare cu dinti ficsi nu au fost intotdeauna compatibile. Din fericire, tehnicile chirurgicale dovedite recente schimba jocul. Astazi, multi oameni care se lupta cu pierderea osoasa dentara pot astepta cu nerabdare beneficiile implanturilor dentare cu dinti ficsi. Cu toate acestea, procesul stabilit este putin mai complex pentru aceste cazuri.

Afla in acest articol de ce implanturile dentare necesita o anumita masa de os in osul maxilarului pentru a se implanta corect. Si vezi o tehnica dovedita care poate creste masa osoasa lipsa si, astfel, poate impiedica pierderea osoasa dentara. In acest fel pacientii beneficiaza de mestecat puternic si de un zambet foarte estetic datorita protezelor de pe implanturi dentare. Dar mai presus de toate, pot opri pierderea osoasa a maxilarului , protejata de implanturi dentare. Interesant, nu-i asa?

Implanturi si os maxilar fara pierderi osoase

Pentru a sustine corect protezele dentare, implanturile sunt introduse direct in osul maxilarului. Prin urmare, este necesar sa se prezinte maxilarele cu o anumita cantitate de os. Ele vor putea apoi sa primeasca aceste implanturi si sa le asigure soliditatea. Pentru a face acest lucru, implantul trebuie sa fie complet incorporat in os. Cu aceasta conditie isi poate indeplini in mod adecvat rolul de a permite masticatia puternica, asa cum fac dintii adevarati.

Pentru a putea primi corect implantul dentar, osul trebuie sa aiba o lungime si o latime mai mari decat implantul. In prezent, cele mai scurte implanturi masoara 6 mm si au un diametru de aproximativ 2 mm. In general, se folosesc implanturi care au cel putin 8 mm lungime si 3,5 mm in diametru. Este dificil in aceste conditii de a primi implanturi daca se prezinta o pierdere osoasa dentara care subtiaza osul maxilarului. Si poate fi la fel de rau daca ai dezvoltat osteoporoza.

Pierderea osoasa dentara

Deci, ce se intampla daca exista deja instalata pierderea osoasa dentara? Aici intra in joc progresele chirurgicale din ultimii ani. Acestea fac posibila cresterea cantitatii de os disponibila, dand astfel posibilitatea pacientilor cu pierdere osoasa dentara de a beneficia de implanturi dentare.

Apoi se efectueaza o grefa osoasa pentru a creste materialul osos si a-l face potrivit pentru primirea implanturilor dentare. In alte cazuri in care exista mai multa pierdere osoasa, pot fi necesare aproximativ 6 luni de vindecare inainte de instalarea implanturilor.

Consecintele pierderii osoase dentare inainte de plasarea implantului

A proceda cu o grefa osoasa pentru a umple o pierdere osoasa dentara inainte de plasarea implanturilor are, evident, unele repercusiuni.

Din fericire, monitorizarea adecvata de catre chirurg faciliteaza vindecarea si revenirea la confort. Astfel, in cazul unei grefe osoase efectuate concomitent cu plasarea implanturilor, durerile pot aparea in zilele urmatoare. In general, disconfortul dispare complet dupa 5-7 zile.

Alege sa beneficiezi de serviciile de dinti ficsi de la Dental Privilege, programandu-te prin intermediul site-ului.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top