Stiri

Puterea prezentului: sfaturi pentru a trăi în prezent

Secretul sănătății pentru minte și corp nu este să te plângi de trecut, să-ți faci griji pentru viitor, ci să trăiești momentul prezent cu înțelepciune și seriozitate și să fii pozitivă. O consecință a unei vieți simple, descătușate de griji este trăirea fiecărei clipe la timpul prezent. O să spui că acest lucru este imposibil atâta timp cât pandemia ne lovește fără încetare, când vieți omenești sunt pierdute, joburi la fel, distanțarea fizică se transformă în distanțare spirituală și atâtea conflicte apar la nivel personal și de comunitate. Este adevărat, dar modul în care tu reacționezi la probleme face diferența. Întotdeauna!

De aceea, a trăi în prezent înseamnă să nu-ți mai faci griji pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut și să nu te temi de ce se va întâmpla în viitor. Înseamnă să te bucuri de ceea ce se întâmplă acum și să trăiești astăzi. Alegerea de a trăi în trecut sau a te proiecta în viitor nu numai că îți fură plăcerea de a te bucura de tine azi, ci îți răpește şi șansa de a trăi la adevăratul tău potențial. Singurul moment important este momentul prezent. Iată cum:

  • Învață să te apreciezi

Prea puțini sunt oamenii care au o părere bună despre ei înșiși. De cele mai multe ori, psihologii consideră că fie ne supraevaluăm, fie ne subevaluăm. Specia umană încă nu a găsit calea de mijloc. Un motiv ar fi că suntem ființe emoționale, ne lăsăm influențate de emoții, iar modul în care am fost crescuți își spune cuvântul în viața de adult. Din păcate, sunt multe persoane cu o părere greșită despre propriile valori, idei, prea timide să iasă în față, deși au mult frumos de arătat. Este important să înveți să te iubești, iar chestia asta nu este o licoare magică pe care dacă o bei te va transforma într-o supereroină. Încrederea se câștigă prin exercițiu, la fel şi kilogramele de care vrei să scapi până la vară. Trebuie să muncești, să faci antrenamente zilnice, să alergi măcar de două ori pe săptămână, să fii atentă la alimentație sau să renunți la zahăr.

Recomandarea noastră este să faci lucruri care te binedispun. Ia-ți câteva ore libere și transformă-ți baia într-o oază de bine. Nu ai nevoie de mare lucru: un spumant, un gel de dus, uleiuri aromatice, o mască pentru revitalizarea tenului, muzică în surdină și neapărat un pahar de vin. Când te-ai răsfățat ultima oară? Nici măcar nu-ți mai aduci aminte.

Ba mai mult, faptul că te pui pe ultimul loc, favorizând mereu copiii, soțul, părinții și prietenii înseamnă că te iubești prea puțin. Pentru ca ei să fie bine, trebuie tu să fii bine. Fă cursul de make-up pe care ți-l dorești de ani buni, dar l-ai amânat cu regrete. Cumpără-ți produse cosmetice de calitate și începe să exersezi arta machiajului, nu de alta, dar prietenele cu siguranță vor aprecia. Înscrie-te la master sau la cursul de copywriting pe care îl tot vânezi de atâtea luni. Când vei începe să faci lucruri pentru tine, vei descoperi că ești capabilă și te vei re(îndrăgosti) de tine.

  • Iartă trecutul

Dacă hrănești resentimente față de o altă persoană din cauza rănilor din trecut, alege mai bine să ierți și să mergi mai departe. Nu ierta de dragul acelei persoane, ci de dragul tău. Fiecare sentiment negativ, fiecare emoție urâtă are repercusiuni la nivel energetic. Nu te vei putea elibera niciodată de traume și amintiri dureroase dacă nu alegi să le lași în urma ta. Cu toții purtăm bagaje din trecut, doar că depinde de noi cât timp dorim să ne încurce existența. Trecutul nu mai există, viitorul nu e încă hotărât, așa că trăiește acum

  • Renunță la griji

Nu poți aprecia pe deplin ziua de azi, dacă îți faci prea multe griji pentru ce va fi. Realizează că mâine se va întâmpla indiferent dacă îți faci griji sau nu. Și din moment ce îngrijorarea nu produce niciun beneficiu pentru nimeni, redirecționează-ți energia în altă parte.

    4. Flexibilitatea este o stare

Lumea se schimbă într-un ritm alert. Majoritatea soluțiilor de ieri nu mai sunt răspunsurile potrivite pentru azi. Nu te bloca într-o mentalitate standard, fixă, de genul „dar așa am făcut întotdeauna‟. Dacă vrei să ai succes, trebuie să înțelegi că rigiditatea nu-și are locul în lumea aceasta.

A învăța cum să trăiești în prezent este un ingredient esențial într-o viață fericită. Așa că fii fericită.

Sursă foto: Pexels

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top