Curierul de Iasi

Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 3 februarie 2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490.  Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 3 februarie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

1.  Vasile Viţel – sesizează câine comunitar agresiv în zona Cantemir la bl. 184.

Răspuns: În data de 08.02.2011 a fost capturat exemplarul canin reclamat. În anul 2010 au fost capturate 59 exemplare canine de pe şoseaua Naţională şi strada Decebal.

2. Constantin Tudose – str. Hlincea, bloc 1002.

  • Sesizează faptul că o porţiune de 50 m din strada Hlincea este distrusă.

Răspuns: Pe str. Hlincea se va interveni cu lucrări cu mixtură asfaltică, în funcţie de condiţiile meteo şi de fondurile bugetare alocate.

  • Sesizează faptul că brutăria din zonă a ocupat abuziv întreg trotuarul iar pietonii sunt nevoiţi să meargă pe stradă, fapt ce a dus la degradarea trotuarului.

Răspuns: Inspectorii din cadrul Direcţiei de Control s-au deplasat în teren în zilele de 4 si 7 februarie însă pe trotuarul de lângă bloc nu era parcat niciun autovehicul. Administratorul brutăriei a fost somat totuşi pentru a nu parca pe trotuarul respectiv.

Trotuarul perimetral blocului este întradevăr într-o stare avansată de degradare şi va fi inclus în planul de reparaţii din primăvară.

  • Sesizează faptul că parcul de joacă pentru copii din zonă este neîngrijit.

Răspuns: Spaţiul de joacă pentru copii este inclus în planul de investiţii “Amenajare şi modernizare spaţii de joacă în municipiul Iaşi”. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin HCL 158/2010, urmând ca în funcţie de bugetul alocat în acest an să fie executate şi lucrările de modernizare.

  • Sesizează foarte multi câini comunitari în zonă.

Răspuns: În zilele de 4 şi 7 februarie 2011 s-au capturat 6 câini comunitari din zona indicată de petent. În anul 2010 au fost capturate 78 exemplare canine de pe strada Hlincea.

3. Lungu Ionel – solicită lucrări de reparaţii pe stradela Ipsilanti.

Răspuns: În urma verficărilor în teren s-a constatat existenţa unor denivelări datorită lucrărilor la reţeaua de canalizare şi existenţei unui branşament ApaVital executat cu piatră spartă. S-a înaintat către ApaVital o adresă pentru aducerea amplasamentului la stadiul iniţial în urma branşamentului, iar la Citadin s-a emis notă de comandă pentru reparaţii.

4. Ionescu Cristina – doreşte să concesioneze un loc de parcare în str. Grădinari nr. 16.

Răspuns: Doamna Ionescu va putea participa la licitaţia pentru locurile de parcare din str. Grădinari nr. 16 imediat ce se va realiza delimitarea şi marcarea cu vopsea a locurilor de parcare. În funcţie de condiţiile meteo, echipele Citadin vor interveni cu lucrările de marcaj.

5. Irina Mihai – solicită cameră în căminul Grupului Şcolar “Constantin Brâncuşi”.

Răspuns: Dna Mihai Irina şi familia sa ocupă abuziv camera din căminul şcolii (administrat de consiliul de administraţie al unităţii şcolare), începând cu iulie 2009, întrucât  a înregistat datorii la plata utilităţilor şi chiriei, ultima plată fiind în octombrie 2008. A fost dată în judecată încă din anul 2009 pentru recuperarea pagubelor şi a fost obligată de către instanţă la plată. Momentan este în desfăşurare un proces privind evacuarea doamnei din cămin.

6. Curcă Sofia – propune ca parcul din spatele Magazinului Garibaldi să fie îngradit cu gard viu, pentru că maşinile parchează neregulamentar în acest parc.

Răspuns: În urma verificărilor efectuate în teren inspectorii din cadrul Direcţiei Tehnice şi de Investiţii au luat decizia de a împrejmui parcul cu gard metalic. Deasemeni se vor amenaja alei şi va fi montat mobilier stradal (bănci, coşuri de gunoi).

7. Sandu AnaSesizează garaje neautozizate în spatele bl. 533 din str. Canta nr. 28 şi maşini parcate permanent în str. Canta nr. 28.

Răspuns: S-au identificat 15 garaje amplasate în str. Canta nr. 26, în vecinătatea bl. 533. Proprietarii au fost somaţi să prezinte autorizaţia de construire şi contractul folosinţă teren, urmând ca ulterior să se demareze procedura de dezafectare.

Agenţii de poliţie comunitară au verificat în teren situaţia, însă aspectele sesizate nu se confirmă, în alveolele special amenajate pentru parcarea autoturismelor din str. Canta 28 nu se aflau autovehicule abandonate, avariate etc.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top