Stiri

Recomandări pentru amenajarea băii și transformarea ei într-un spațiu de relaxare

Amenajarea băii poate reprezenta fie o adevărată provocare, fie o reală corvoadă, mai ales dacă apartamentul a fost cumpărat la cheie, cu finisajele deja realizate. Așadar, în loc de un spațiu fad, poți să te gândești să ai în locuință propriul spa, fără a investi un buget consistent, mai ales dacă ai posibilitatea să reciclezi câte ceva din decor. 

Pentru a reuși să valorifici spațiul băii, poți ține seama de câteva recomandări generale:

Inspirație

Ar fi păcat să apelezi la un designer de interior pentru reamenajarea băii, mai ales dacă ești o fire creativă, curioasă și determinată să transforme total ceea ce are la dispoziție. În acest sens, te poți inspira din modele bai de pe diferite bloguri de specialitate și să fii la curent cu ultimele tendințe, mai ales dacă mereu mizezi pe actualitate și tehnologie. Totodată, nu te rezuma doar la „interfață”, ci asigură-te, apelând la un specialist, că ai instalatii electrice funcționale, iar dacă nu este așa, ia în considerare înlocuirea lor. 

Mobilierul

Atunci când alegi piesele de mobilier, e de preferat să mergi pe varianta corpurilor suspendate. În cazul în care nu ai la dispoziție un spațiu prea generos, cumpără mobilier în culori deschise, oglinzi și corpuri de iluminat pe care să le plasezi inteligent pentru o dispersie cât mai bună a luminii artificiale. Poate că vechea „mască de chiuvetă” încă arată bine și se integrează în noul decor, însă e de preferat să o schimbi pentru că, până la urmă, e cea mai predispusă la umezeală, iar dacă schimbi lavoarul, cu atât mai mult se impune achiziționarea uneia noi, adaptate noului model. Poți renunța la vechiul vas de toaletă în favoarea unuia suspendat, care va ocupa mai puțin spațiu și va conferi o notă de modernitate băii. Un truc pentru a mări un spaţiu redus este achiziţionarea unor piese cu linii şi forme rotunjite în defavoarea celor pătrăţoase, acestea având tendinţa de a micşora vizual încăperea.

Obiecte decorative

Dacă iubești natura, poți să optezi pentru o poliță pe care să așezi câteva plante verzi, rezistente la umezeală, care vor anima mai mult decât ai putea crede întreaga încăpere. Pe marginea căzii poți să pui lumânări parfumate pe care să le folosești ori de câte ori vrei să te răsfeți seara, după o zi istovitoare. Dacă ai copii, nu uita de jucării, pe care le poți depozita într-un dulap suspendat, pentru a nu aglomera baia, o greșeală frecventă pe care o face majoritatea. Dacă vrei o pată de culoare, păstrând totuși pereții și gresia albă, achiziționează prosoape colorate, precum și covorașe în culori vibrante. 

Blaturile pentru chiuvetă sunt unele dintre cele mai importante piese de mobilă din baie. Ele pot fi foarte uşor transformate în spaţii de depozitare pentru diverse obiecte, cum ar fi un vas cu scoici, de exemplu.

Înainte de a te apuca de treabă pentru a te asigura că la un moment dat nu vei lăsa totul în stand by, planifică-ți de la început bugetul, luând în considerare și banii necesari pentru instalator etc. Dacă nu ai încă resurse financiare pentru a achiziționa obiecte de o calitate superioară, este mai bine să amâni acest proces, căci esențial este să ajungi la rezultatul dorit, indiferent când.

Sursă foto: Pexels

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top