Conferinte/Job-uri

Romanian International University FAIR 2009 – 17 martie

riufA doua ediţie regională a Târgului International de Universitaţi RIUF (Romanian International University Fair) 2009 le va oferi studenţilor din Moldova oportunitatea de a afla pe loc, prin programul SPOT ADMISSIONS dacă sunt admişi la una din universităţile internaţionale prezente in cadrul programului. Pe lângă aceasta, RIUF Iaşi 2009 va gazdui peste 35 de universitaţi din Austria, Bulgaria, Elvetia, Germania, Grecia, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Romania, Olanda şi Spania. SPOT ADMISSIONS” – „admitere instant” este un program din cadrul RIUF in care se derulează interviuri de circa 15 minute cu potenţialii studenţi care prezintă documentaţia minimală solicitată în cadrul procesului de admitere la una din universităţile internaţionale (formularul de admitere, un eseu personal al candidatului şi extras din foaia matricolă a acestuia). În urma acestor interviuri, cei interesaţi de studiul în străinătate obţin pe loc un accept, accept conditionat sau refuz cu privire la admiterea lor în cadrul respectivei universităţi internaţionale.

O decizie pozitivă a universităţii poate deveni o aşa numită “Conditional Offer”. Această decizie asigură admiterea automată a candidatului în momentul în care acesta îşi completează dosarul cu celelalte documente solicitate şi întruneşte condiţiile obligatorii. Dintre aplicanţii programului Spot Admissions 2008, aproape toţi au fost admişi şi aproximativ 50% sunt acum studenţi ai respectivelor universităţi.

În acest an, universităţile participante la programul SPOT ADMISSIONS sunt: CEU Business School, University of Portsmouth, University of Worcester, Minoan International College, Business Academy Copenhagen North, Technical Education Copenhagen, SDE College, Odense. Aceste universităţi vor fi prezente la toate cele trei ediţii ale RIUF: Bucureşti – 14 şi 15 martie, Teatrul Naţional; Iaşi – 17 martie, Sala Polivalentă şi Timişoara – 19 martie, Centrul Regional de Afaceri, pentru a oferi posibilitatea tinerilor români din toată ţara să participe la programul SPOT ADMISSIONS.

Mai mult, pentru a susţine studenţii români, CEU Business School, partenerul academic al evenimentului, vine în întâmpinarea elevilor şi studenţilor cu o ofertă unică. În urma înscrierii prealabile la SPOT ADMISSION, vizitatorii participă şi la cursa pentru una dintre cele 2 burse integrale pentru un an de studiu oferite prin concurs. Mai multe detalii despre acest concurs se pot afla pe site-ul CEU Business School : www.ceubusiness.org

Tot prin concurs, Partenerul Naţional al RIUF 2009, Fundaţia Dinu Patriciu, oferă prin programul Inventează-ţi Viitorul! un număr de 5.000 de burse în valoare de 200 de lei pe lună pentru liceeni precum şi 500 de burse în valoare de 300 de lei pe lună pentru studenţi, pentru anul şcolar 2009-2010. Înscrierile se pot face online, accesând site-ul fundaţiei www.dinupatriciu.ro, până la 15 martie 2009.

Potenţialii aplicanţi interesaţi să aplice pentru programul SPOT ADMISSIONS trebuie să viziteze secţiunea „SPOT ADMISSIONS” de pe www.riuf.ro, să descarce şi să completeze Formularul de Aplicare, să scrie eseul personal şi să trimiă minim aceste 2 documente la adresa de e-mail edmundo@educativa.ro. Programările la interviu se vor face în ordinea primirii documentelor solicitate. Mai multe detalii pot fi obţinute de la consilierii EDMUNDO la adresa de e-mail menţionată anterior.

Termenul limită de aplicare pentru SPOT ADMISSIONS este 12 martie 2009.

Universităţile ieşene participante la eveniment anul acesta sunt Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, Universitatea de Arte „George Enescu” şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”.

Anul trecut, ediţia ieseană a targului s-a bucurat de prezenţa a 3400 de vizitatori din regiunea Moldovei.

RIUF 2009 este organizat de Grupul EDUCATIVA. EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse si servicii educationale care ajută tinerii români în identificarea şi fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală.

riuf

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top