Stiri

Cum îți promovezi cu succes o afacere mică în domeniul bucătăriei

Pasiunile pot fi transformate cu ușurință în idei de afacere și puse în practică. Dacă gătitul este un adevărat hobby pentru tine și îți place să încânți oamenii cu preparatele tale, cu siguranță ai deja în minte un mic business pe care vrei să-l pui pe picioare. Indiferent că este vorba despre deserturi, preparate pentru evenimente speciale sau specialități vegane, trebuie să ajungi la publicul potrivit, pentru a avea succesul la care speri. În era digitală este din ce în ce mai ușor să-ți promovezi produsele și serviciile în mediul online, dar și să păstrezi relații cât mai apropiate cu clienții tăi. Iată câteva sfaturi pentru a-ți promova afacerea:

Creează un concept

Dacă te concentrezi pe un anumit segment de preparate, este ușor să-ți creezi un concept care prinde la public și care atrage atenția. De exemplu, deserturile vegane sau torturile pentru evenimente speciale pot fi promovate mai ușor când găsești clienții interesați de acestea în mod special. Un design nonconformist, ingredientele naturale și evitarea anumitor produse (lactatele în unele cazuri) te vor ajuta să te adresezi unui segment specific. În acest fel poți crea și un concept prin care să promovezi specialitățile pe care le prepari. 

 

Această abordare se potrivește unei afaceri de tip premium, cu produse făcute la comandă sau într-un număr limitat. Dacă îți transformi pasiunea într-un mic business, dar vrei să-ți păstrezi locul de muncă, un concept te va ajuta să câștigi din afacerea ta o sumă considerabilă, dar și să ai grijă de cariera ta. Investește în aparatura necesară pentru bucătărie, precum un cuptor incorporabil pe gaz, pentru a putea pregăti cât mai eficient preparatele pe care le vinzi. De asemenea, o lada frigorifica mica te va ajuta să ai mereu la îndemână ingredientele necesare pentru preparatele pe care le livrezi sau pentru zilele când pregătești fotografiile de meniu.

Promovează conținutul vizual

Oamenii sunt atrași de fotografiile de pe platformele de socializare, iar cel mai simplu mod în care poți să-ți promovezi preparatele este să folosești cele mai creative idei pentru fotografii și videoclipuri. Poți colabora cu un fotograf profesionist sau poți folosi abilitățile personale în domeniul fotografiei. Ai nevoie de un smartphone cu cameră performantă și de lumina potrivită, dar mai ales de simț estetic. Lumina naturală nu este mereu suficientă și poți avea nevoie de un kit de lumini de studio.

 

Poți încerca să promovezi afacerea și prin videoclipuri de tip vlog, prin care îți prezinți bucătăria sau procesul de gătire. De asemenea, poți împărtăși rețete pe care le creezi chiar tu. Un vlog poate fi filmat tot cu ajutorul unui telefon performant și al unei lămpi circulare fotografice de tip inel. Un astfel de conținut îți va crea mai mult reach pe platformele precum Instagram, mai ales dacă profiți de toate formatele de conținut pe care le ai la îndemână.

Fă campanii de e-mail marketing

Cu ajutorul newsletterelor și al altor instrumente de e-mail marketing poți păstra relația cu clienții și îi poți ajuta să descopere mai ușor noile produse și servicii pe care le oferi. De asemenea, e-mail marketingul te ajută să îți consolidezi comunitatea de clienți apropiați care revin mereu la tine. Creează un newsletter lunar sau săptămânal, în funcție de nevoia pe care o ai. O bază de date se poate consolida cu ajutorul platformelor de social media sau al formularelor prin care oamenii pot să comande produsele tale. Clienții pot fi întrebați dacă își doresc să primească noutăți de la tine ori de câte ori completează o comandă. În acest fel te poți adresa direct lor prin e-mailuri menite să le atragă atenția, dar poți primi de asemenea feedback valoros. În principiu, aceste instrumente te ajută să creezi o comunitate în jurul nișei tale.

 

Promovarea unui business mic de mâncare și deserturi înseamnă implicare, investiții, dar și interacțiuni organice cu publicul tău. Asigură-te că te dedici creșterii afacerii tale, dar că o privești în continuare ca pe o pasiune care te încântă zilnic.

 

Sursă foto: shutterstock.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top