Medical

Sampon profesional pentru ingrijirea parului

sampon profesional de la Beauty One Shop

Un sampon profesional trebuie ales in functie de tipul de piele si structura parului. Tehnologiile traditionale de restaurare a parului deteriorat, se bazeaza pe polimeri cationici care sigileaza si netezesc stratul superior (cuticular) al parului. De regula, majoritatea produselor profesionale de infrumusetare contin ingrediente care repara proteinele deteriorate ale parului. Cele mai comune componente proteice utilizate in produsele de ingrijire a parului sunt de origine naturala. Multe produse contin vitamine si proteine, uleiuri si extracte naturale. Dar, pe langa tehnologia principala, un sampon profesional contine si ingrediente suplimentare de ingrijire, selectate tinand cont de nevoile parului si ale scalpului.

Sampon profesional – Tipuri

De exemplu, un sampon profesional de la Beauty One Shop revitalizant contine o formula biomimetica care recreeaza o suprafata sanatoasa a parului, folosind proteolipide care pot imita proprietatile naturale ale parului. Drept urmare, suprafata parului restaurata isi recapata proprietatile naturale – stralucire si catifelare. Proteolipidele sunt o combinatie de keratina hidrolizata si lipide. Partea lipidica a substantei este hidrofoba, adica reflecta apa. Astfel, lipidele prezinta aceleasi proprietati fizice ca si stratul de bariera lipidica de suprafata al parului natural. Proteolipidele completeaza deteriorarea structurala de pe suprafata parului si creeaza astfel un grad ridicat de protectie si hidrofobic (rezistenta la apa), lasand parul moale si neted.

Un sampon profesional pentru par vopsit contine o formula care este capabila sa stabilizeze pigmentii de culoare, adica sa-i fixeze in corpul parului (cortex). In plus, aceasta formula „inghetata” ingroasa straturile superioare ale parului (cuticula), protejand culoarea de spalare. Spre exemplu, un sampon profesional pentru par vopsit poate contine un ingredient activ, precum hidrolizatul de matase, care impreuna cu ingrediente suplimentare lustruieste suprafata parului, oferind stralucire de neegalat, inghetand pigmentii de culoare. De asemenea, linia pentru par vopsit este imbogatita cu filtre UV, deoarece soarele afecteaza negativ rezultatul colorarii si starea parului.

Samponul profesional pentru ingrijirea zilnica atunci cand este aplicat pentru prima data, elimina din par produsele de influenta externa: praful, funinginea, sedimentele de esapament, clorul, produsele de ingrijire si coafare, parfumul si sebumul. Chiar si cel mai activ si mai scump sampon nu va spuma pe parul murdar la prima aplicare, ci pur si simplu spala murdaria de pe par. Iar la a doua spalare, o cantitate minima de sampon va fi suficienta pentru ca tot parul sa fie acoperit cu o spuma densa placuta. In acelasi timp, a doua aplicare de sampon profesional ofera ingrijire. Este indicat sa lasi spuma pe par cel putin 2 minute, pentru ca substantele active de hidratare si ingrijire ale samponului profesional sa patrunda adanc in firele de par, oferind ingrijire profesionala de inalta calitate. Daca o persoana isi spala parul in fiecare zi, este suficient sa aplice samponul o data, efectuand un mini-masaj timp de cateva minute.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top