Medical

Vei zambi din nou in aceeasi zi, cu implant dentar Fast & Fixed

implant dentar Fast & Fixed

Desi este o metoda de tratament si fabricatie extrem de inovatoare, metoda cu implant dentar Fast & Fixed este o alternativa rentabila la protezele partiale si complete. Datorita conceptului bine gandit si a procesului lean, care favorizeaza acest concept de terapie, costurile sunt comparativ mai mici, fata de tratamentul clasic cu implant.  Tratamentul de ultima ora si tehnologia computerizata fac posibil sa ai dinti fixati intr-o singura zi si aproape fara durere, datorita metodelor blande de anestezie. Cu metoda speciala de implant dentar Fast & Fixed, protezele dentare amovibile si lipsa dentara temporara sunt acum de domeniul trecutului. Nu este nevoie de formarea osoasa deseori consumatoare de timp si plictisitoare inainte de implantare, precum si de faze lungi de vindecare pentru implanturi. In cazul unei proteze complete, in fiecare maxilar se pun patru pana la sase implanturi, peste care se pune o proteza provizorie permanenta. Aceasta poate fi incarcata in aceeasi zi si poate fi inlocuita cu proteza finala dupa aproximativ trei pana la sase luni.

Implanturile sunt radacini artificiale dentare

Prin introducerea unui implant de titan (asa-numitul implant surub) in osul maxilarului, pierderea totala sau partiala a dintilor poate fi compensata. Sunt ideale pentru inlocuirea golurilor unui singur dinte si pentru a nu slefui dintii vecini sanatosi (cum s-ar face in cazul unei punti). Implanturile sunt, de asemenea, foarte potrivite pentru pacientii cu proteze totale ale maxilarului inferior, care nu isi mai gasesc singuri o fixare buna. Implanturile sunt de obicei lasate sa se vindece pana la doua-trei luni dupa interventia chirurgicala, pentru a integra apoi suprastructura (coroana, punte sau proteza).

Dupa ce au fost introduse in osul maxilarului, implanturile dentare au nevoie de obicei de o faza de vindecare de cateva luni, inainte de a putea suporta pe deplin greutatea si de a putea fi realizate protezele dentare. Dintii lipsa temporar sau o solutie temporara (de exemplu, o proteza amovibila) in acest timp, sunt limitari pe care multi pacienti nu doresc sa le accepte. Un implant dentar Fast & Fixed ofera solutia ideala. Implantarea si asigurarea unei punti sau proteze fixe au loc de obicei intr-o singura programare de tratament. Este ideal pentru cei care nu doresc sa se descurce fara proteze dentare estetice si confortabile, chiar si pentru o perioada scurta de timp.

Este necesara marirea osoasa?

In general, marirea osoasa este adesea necesara ca pregatire pentru implanturile conventionale, deoarece osul maxilarului nu este suficient pentru ancorarea implantului. Datorita alinierii unghiulare a implantului dentar Fast & Fixed, osul existent este utilizat in mod optim, iar marirea osoasa nu este necesara. Studiile stiintifice arata ca implanturile ancorate in osul natural al maxilarului au o rata de succes mai mare pe termen lung, decat implanturile in osul construit (augmentat).

Afla mai multe informatii despre implantul dentar cu aceasta tehnologie pe link-ul urmator.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top