Stiri

Valtra lanseaza noua Serie Q

În 29 iunie, Valtra a lansat o nouă serie de tractoare, denumită Q, în cadrul unei conferințe de presă virtuale. Publicul larg va putea să vadă ce au pregătit nou finlandezii la lansarea oficială din data de 2 septembrie 2022. Vizitând www.valtra.com/releasethebeast, vă puteți înscrie pentru a lua parte la eveniment.

La ce să vă așteptați?

Gama de tractoare din cea de-a 5-a generație Valtra este acum completată cu o serie nouă, care își găsește locul între binecunoscutele T și S. Seria Q, gândită, proiectată și produsă în Finlanda, este tractorul ideal pentru fermele mari și antreprenorii care caută performanță și tehnologie inteligentă în gama 230-305 CP. Combinând elemente de design de vârf în industrie, componente și finisaje de înaltă calitate și asistență postvânzare remarcabilă, seria Q are puterea, inteligența și un grad ridicat de adaptabilitate pentru a maximiza productivitatea, contribuind în același timp la reducerea costurilor.

Un tractor din seria Q este inteligent, ușor de utilizat, construit pentru profesioniști, și care le permite clienților să îndeplinească orice sarcină, fie din domeniul agricol, fie din oricare altul, și să manipuleze orice utilaj cu ușurință și eficiență, datorită motorului fiabil de 7,4 litri AGCO Power și transmisiei AGCO CVT, lider în industrie. Confortul operatorului este remarcabil atât datorită cabinei mari și confortabile care asigură o vizibilitate excelentă, cât și suspensiilor și interfeței SmartTouch – sistemul multi-premiat al finlandezilor.

Costul total de deținere a unui Q este optim. Soluțiile de agricultură de precizie ușor de utilizat, modul puternic de alcătuire, robustețea și service-ul excelent asigurat le permit clienților unui Valtra Q să își maximizeze performanța și să asigure eficiența consumului de combustibil și de materii prime, și a timpilor de lucru. Aceasta este o combinație câștigătoare care va oferi cea mai bună experiență în conducerea unui tractor în segmentul său de putere.

„Un tractor din seria Q este unul de înaltă calitate, de aceea clienții merită un service aflat tot la mare înălțime. Pentru a asigura cea mai bună experiență în conducerea unui tractor am creat un program de certificare pentru dealerii seriei Q”, afirmă directorul de vânzări Matti Tiitinen.

Dealerii seriei Q își vor oferi cunoștințele de specialitate în tot ceea ce înseamnă vânzări și servicii postvânzare (piese de schimb, post-garanție etc.). În plus, dealerii certificați pentru seria Q asigură o flotă 100% conectată pentru o durată maximă de funcționare, utilizând cele mai moderne instrumente de diagnoză la distanță pentru a programa lucrările de întreținere la momentul cel mai potrivit pentru client. La livrare, va fi acordată o atenție deosebită punerii în funcțiune, asigurând configurarea pentru utilajele atașate cu care va lucra clientul și a tuturor funcțiilor dedicate agriculturii de precizie, încă din prima zi.

Motorul de 7,4 litri are cea mai mare cilindree de pe piață pentru această dimensiune a tractorului, asigurând fiabilitate și eficiență a consumului de combustibil. Puterea maximă este disponibilă la turații foarte mici ale motorului, de 1.850 rpm, iar cuplul maxim rămâne constant în intervalul de la 1.000 la 1.500 rpm. Motorul cu cursă lungă a pistonului generează cu ușurință puterea și cuplul mare disponibile la seria Q, iar caracteristica standard EcoPower contribuie la reducerea suplimentară a consumului de combustibil. Viteza maximă de conducere este atinsă la doar 1.500 rpm.

Transmisia este ușor de operat. Managementul electronic al transmisiei la seria Q selectează automat cele mai mici turații posibile ale motorului pentru a menține cel mai mic consum de combustibil și distribuie puterea în mod corespunzător sistemului hidraulic, prizei de putere sau transmisiei. Operatorul își reglează pur și simplu setările în funcție de ceea ce i se potrivește lui sau lucrării pe care o execută. Cu acest sistem de reducere automată a turațiilor, operatorul poate schimba comportamentul tractorului, economic sau intensiv, pentru a realiza economii de combustibil sau timp, în funcție de preferințele clientului privind reducerea costurilor.

Q nu este un tractor nici prea ușor, nici prea greu, având o greutate de 9,2 tone și protejează solul de compactare. Greutatea maximă brută este de 16 tone, ceea ce asigură o sarcină utilă mare și înseamnă transportul întotdeauna legal al încărcăturii.

Seria Q este compactă, are o înălțime totală mică și un ampatament mare. Prin urmare, centrul de greutate este scăzut, ceea ce face dintr-un Q un tractor extrem de stabil. Suspensia Aires, secondată de ampatamentul mare, contribuie la creșterea forței de tracțiune a tractorului și reduce decalajele de putere. Aderența la sol este crescută deoarece suspensia pneumatică are un timp de reacție mai rapid în comparație cu suspensia hidraulică, dotarea standard din industrie.

La viteze pe drumuri publice, puterea este transmisă aproape pur mecanic, ceea ce înseamnă o accelerare rapidă și lină. Atât cabina, cât și puntea față au suspensie pneumatică și sunt perfect sincronizate pentru a asigura confort constant în orice mediu și orice temperatură, fie că se recoltează într-o zi fierbinte de vară sau se curăță zăpada de pe drumuri, iarna.

Totul la seria Q este astfel conceput încât să contribuie la reducerea consumului de energie, maximizarea productivității, optimizarea eficienței consumului de combustibil și la susținerea clienților în îndeplinirea cerințelor autorităților privind diverse reglementări. De asemenea, utilizatorii își pot atinge propriile obiective de sustenabilitate și să le documenteze cu ușurință. Seria Q provine de la una dintre cele mai durabile fabrici de tractoare din lume din Suolahti, Finlanda, care funcționează în întregime cu energie regenerabilă.

Producția seriei Q va începe în toamna lui 2022, primele tractoare fiind livrate clienților începând cu luna octombrie.

  • Valtra Q225 – 230 CP (cu Boost 250 CP)
  • Valtra Q245 – 245 CP (cu Boost 265 CP)
  • Valtra Q265 – 265 CP (cu Boost 290 CP)
  • Valtra Q285 – 285 CP (cu Boost 305 CP)
  • Valtra Q 305 – 305 CP (cu Boost 305 CP)
Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top