Business

Sprijinire excavație

sprijinire excavație de la Terratest Romania

Peretele de sprijin este o structură care este instalată pentru a preveni distrugerea solului în pantele terasamentelor sau excavațiilor adânci. Pentru sprijinire excavație, se efectuează un calcul al peretelui de către specialiști cu înaltă calificare. Acest lucru este necesar, deoarece calitatea și fiabilitatea întregii structuri construite depind de calitatea lucrărilor efectuate. Astfel de pereți pentru sprijinire excavație sunt utilizați pe scară largă în excavații pentru construcții industriale, tuneluri de metrou și sisteme de alunecări de teren. Această structură inginerească este căutată și necesară la efectuarea lucrărilor de construcție legate de construcțiile menționate.

Fiecare zid de sprijinire excavație de la Terratest Romania este o structură concepută pentru a preveni prăbușirea solului în procesul de proiectare și pregătire a șantierului. În funcție de complexitatea sarcinii, peretele de sprijinire excavație poate fi monolitic, realizat din beton, moloz sau beton armat. Prin construcția lor, cele monolitice se împart în: profile de colț, care includ placa frontală și principal și suporturi antipersonal pentru care se folosesc nervuri de armare sau suporturi de rigidizare.

Sprijinire excavație – domenii de utilizare

Locul de montare a peretelui de sprijinire excavație cu palplanșe este excavația pentru poduri, șanțuri adânci, tuneluri etc. Baza oricărui design este baza adâncimii (care poate fi de 1,5 ori mai mare decât lățimea). Terratest România efectuează sprijinire excavație cu palplanșe din profile metalice din oțel cu prindere pe margini. Aceste tipuri de structuri se introduc pe secvențe pentru determinarea adâncimii de-a lungul perimetrului excavației.

Atunci când se alege înălțimea peretelui de sprijin, trebuie să se acorde atenție dimensiunii diferenţialului existent:

  • clădiri de peste 20 m înălțime;
  • de la 10 la 20 m – mediu;
  • până la 10 m – joasă.

Suporturile masive nu se vor deplasa sub greutate. Există pereți de sprijinire excavație și în funcție de designul acestora:

  • masiv, asigurând stabilitatea secțiunii în mișcare și împiedicând răsturnarea sub greutatea propriei greutăți;
  • ancorat este cel mai eficient în prezența unui diferențial mare;
  • cu pereți subțiri, a căror caracteristică este de a lăsa un grad de posibilă deformare sub acțiunea sarcinilor.

În plus, este importantă dimensiunea peretelui de sprijinire excavație, care este determinată în funcție de forța presiunii solului, de greutățile proprii pe perete, de sarcini care nu depășesc limitele de fractură. Construcția acestui proiect ia în considerare saturația solului cu apă și prezența în acesta a unor substanțe care sunt agresive pentru beton. La alegerea produselor din oțel de armare este necesar să se țină cont de nivelul de temperatură din timpul iernii. În acele zone în care termometrul scade sub -30 de grade C iarna, utilizarea oțelului de armare clasa A IV 80 C este strict interzisă.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top