Stiri

Sunt recomandate ceaiul negru și ceaiul de salvie?

Ceaiurile vine, de cele mai multe ori, în ajutorul nostru fie pe partea de sănătate și imunitate, fie pe partea de relaxare. Tocmai pentru că au atât de multe beneficii, astăzi luăm drept subiecți ceaiul negru, repsectiv ceaiul de salvie și cum pot aceste două ceaiuri să contribuie prin beneficiile lor la bunăstarea organismului nostru.

În ceea ce privește ceaiul negru, consumul regulat al acestuia aduce o serie de beneficii organismului. În acest sens, putem spune că acesta este un stimulent mult mai blând pentru organism și poate înlocui, pentru aceia care vor într-adevăr asta, cafeaua. De ce acest lucru? Pentru că, în esență, ceaiul negru conține între 45 și 60 de miligrame de teină – o substanță aproape identică cofeinii, singura diferență dintre ele fiind sursa de proveniență și modul în care organismul de procesează -, iar cafeaua are între 95 și 185 miligrame de cofeină.

De altfel, ceaiul negru protejează sistemul nervos, astfel că unele studii arată în această direcție faptul că acesta ar putea avea un rol chiar și în prevenția bolilor degenerative ale creierului.

Unele cercetări, efectuate de specialiștii în domeniu, ne spun că polifenolii și catechinele, adică antioxidanții din ceaiul negru au un rol important în protecția celulară, reducând, în același timp, riscul apariției anumitor tipuri de cancer, precum cancerul ovarian, pulmonar sau de prostată!

Acestea, bineînțeles, sunt doar câteva dintre beneficiile pe care ceaiul negru le are. Consider că la fel de importante sunt și beneficiile ceaiului de salvie, o băutură fără cafeină, care pate fi servită atât fierbinte, cât și cu gheață, în funcție de preferințe.

După cum poate bine știți, antioxidanții, prezenți și în ceaiul de salvie, au rolul de a elimina toxinele și de a anihila efectele nocive ale radicalilor liberi din organism. De asemenea, tot în cazul acestuia este relevant că el are efect antidiabetic, în condițiile în care unii experți sunt de părere că ceaiul de salvie scade nivelul glucozei din sânge.

De altfel, amintim că acesta este eficient, ca orica alt ceai, în tratarea răcelilor, consumul regulat de ceai diminuând tusea, respectiv răceala.

Cu alte cuvinte, ceaiul de salvie are o sumedenie de beneficii pe care le puteți remarca și voi în momentul în care alegeți să-l consumați. Însă pentru a ne face 100% înțeleși, este de reținut că ceaiul de salvie, pe lângă efectul antioxidant și antidiabetic, este un adevărat adjuvant atunci când vine vorba despre răceală, probleme digestive, menopauză, dureri menstruale, îndepărtarea mucozităților bucale, reducerea colesterolului, albirea dinților, dar și în tulburările psihice.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top