Stiri

Topul angajatorilor ieseni in anul 2009

top-concedieri_iasiÎntreprinzătorii care au făcut angajări şi-au dezvoltat afacerile cu fonduri europene sau au mizat pe contractele cu statul şi exporturi.
În ciuda perioadei de criză, zece companii ieşene care activează în domeniul auto, agricultură, construcţii şi pază au angajat anul trecut aproape 2.000 de ieşeni. Cele mai multe interviuri le-au făcut în 2009 cei de la Delphi, care au recrutat aproape 500 de persoane pentru noua fabrică de la Miroslava.
Investiţia în unitatea de producţie s-a ridicat la aproape 100 de milioane de euro, iar la unitatea ridicată pe un teren de 40.000 de metri pătraţi din Miroslava se produc piese pentru industria auto. Şi compania Avitop a avut nevoie în 2009 de 235 de salariaţi noi pentru abatoarele şi fermele deschise cu fonduri europene.

Firmele de pază, foarte solicitate pe criză
„Am obţinut două proiecte cu finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de 16 milioane de euro. Cu aceste fonduri ne-am dezvoltat capacităţile de producţie şi am recrutat personal“, spune Lucian Apostol, managerul Avitop. Societatea ieşeană Gip Est a avut mai multe solicitări din partea clienţilor aşa că a încheiat 195 de contracte de muncă anul trecut.

Şi compania Bild Corp, care produce prefabricate şi beton, a avut mai multe comenzi, motiv pentru care şi-a mărit schema de personal cu 175 de posturi. „Am mizat pe industria construcţiei de poduri şi drumuri şi acest lucru a fost în avantajul nostru. Am avut nevoie în special de dulgheri şi fierari. Firma noastră caută în permanenţă specialişti şi investeşte în oameni pregătiţi“, a explicat Robert Prelicz, managerul companiei Build Corp.

Şi companiile PC Security, T-Rox Prod, Iasicon, SCC Services, Universitatea „Petre Andrei“ şi VS Communication au angajat între 100 şi 150 de persoane pentru a-şi acoperi contractele. SCC Services din Marea Britanie a deschis în luna octombrie un punct de lucru la Iaşi, iar locaţia a fost aleasă după ce compania a luat în calcul câteva oraşe din India şi Uniunea Europeană. Cei 124 de ieşeni angajaţi aici oferă servicii de consultanţă în domeniul IT în toate colţurile lumii.

Topul concedierilor:
Fortus – 300 angajaţi;
Teba Industry – 212 angajaţi;
Brickstone – 159 angajaţi;
Matexco – 141 angajaţi;
Electrica Serv – 114 angajaţi.

Sursa: Adevarul de Seara

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top