Stiri

Topul judetelor care au atras cei mai multi vizitatori straini in S1/2018. Vezi pe ce loc este orasul Iasi!

Conform unui studiu realizat de catre Ziarul Financiar, aproape un sfer din vizitatorii straini s-au cazat in Brasov,Cluj, Sibiu si Timis, la coada clasamentului se afla Giurgiu, Vrancea, Botosani si Teleorman.

Printre judetele care au reusit sa atraga mai multi vizitatori straini in unitătile de cazare in prima jumătate a acestui an se numara Bihor (plus 37%), Maramures (plus 26%) sau Tulcea (plus 27%), judete ce au atras intre 10.000 şi 30.000 de straini in structurile de cazare in primul semestru a anului 2018 din totalul de 1.27 milioane de vizitatori straini, in crestere cu 5.8% fata de perioada similara a anului trecut. rezultatele sunt realizate in baza unui studiu facut de Ziarul Financiar dupa cifrele furnizate de Institutul National de Statistica.

Bucuresti a ramas orasul care a atras aproape jumatate din turistii straini, adica aproape 45% din total. Aici se gasesc cele mai dotate unitati de vazare, majoritatea venind in interes de afaceri.

Pe locul doi se afla judetul Brasov cu aproape 89.000 de vizitatori straini, in crestere cu 7.2% fata de prima jumatate a anului 2017.

Cluj-Napoca se afla pe locul 3 in top, al doilea pol de business a Romaniei, ce a atras 64.000 de straini, in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut. Judetul este printre putinele din tara care dispun de 3 hoteluri de cinci stele: City Plaza cu 85 de camere, Grand Hotel Italia cu 187 camere si Pera Plaza cu 64 camere.

Judetul Sibiu ocupa locul patru in top, a realizat o mica scadere in numarul strainilor care s-au cazat in unitatile turistice, a avut doar 59.000 vizitatori in prima parte a anului 2018 cu 2% mai putin decat in 2017, dar anul viitor Sibiu va creste datorita faptului ca in 2019 va fi regiune gastronomica europeana.

Timis ocupa locul cinci, a atras 56.000 straini, cu o cifra similara a anului trecut.

Iasi ocupa locul 9, avand doar 32.661 vizitatori straini in prima parte a anului 2018, cu o crestere de 7.7% in perioada similara a anului trecut. Din pacate orasul Iasi se confrunta cu o criza in domeniul unitatilor de cazare, detine doar un singur hotel de 5 stele si mai tot timpul gradul de ocupare in unitatile de cazare este unul foarte mare. Majoritatea strainilor fiind in Iasi in scop de afaceri.

La coada clasamentului se pozitioneaza judetele Giurgiu, Botosani, Vrancea si Teleorman, cu sub o mie de vizitatori straini care s-au cazat in unitatile turistice, mai arată datele de la INS.

Articolul complet il gasiti in editia tiparită a Ziarului Financiar de luni, 20 august 2018.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Vrei să te muți la Iași în 2018? Iată situația din teritoriu! | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top