Stiri

Topul știrilor din Iași, Luni 29 Aprilie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor. Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de 3.600 MW, cel mai scăzut nivel din ultimii 8 ani. (Economica)

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România are cea mai mare evaziune din Europa, dar şi cele mai mici taxe şi a adăugat că, dacă avem cele mai mici taxe, măcar pe acelea să le plătim. El consideră că în această situaţie ceva nu funcţionează. (News.ro)

Zona Galaţi – Brăila, cea mai mare aglomerare după Bucureşti, începe să se ridice economic: Romatsa a aprobat culoarul de zbor pentru un nou aeroport. Specialiştii au stabilit că aeroportul din judeţul Galaţi va avea o suprafaţă de 250 de hectare, la care se va adăuga o zonă rezervată pentru investiţii publice de aproximativ 115 hectare. (Business Magazin)

România nu are bani pentru a trimite sportivii la Olimpiada de la Paris. Guvernul a cerut sprijinul Loteriei „în scopul eliminării oricărui risc de neparticipare”. Guvernul a aprobat recent o ordonanță prin care Loteria Română va lansa un loz special, iar o parte din banii obținuți va merge la Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru finanțarea delegației române de la Jocurile de vară de la Paris, pentru că „nu există fonduri suficiente”, după cum recunoaște Executivul. (Libertatea.ro)

STIRI DIN IASI

Cip Paraschiv (AUR) a iubit Poli atât de mult încât a executat clubul de 487.000 de euro. Jefuitorii unei echipe care retrogradează de trei ori în 5 ani. Ciprian Paraschiv are 4 ani de când trăiește din banii de la Poli Iași. A încasat jumătate de milion de euro (487.000 de euro, sumă brută) și a retrogradat echipa doi ani la rând, în 2020 și 2021. A fost singurul președinte de club din România cu un contract pe perioadă nedeterminată, conform Codului Muncii, fără nicio clauză de performanță. Acum e foarte priceput în politică, fiind unul din membrii marcanți ai AUR la Iași. A iubit atât mult Poli Iași încât i-a luat toți banii. (reporteris.ro)

O judecătoare din Iaşi a amânat într-o zi toate cele 44 de cauze de pe rol. CSM sesizează Inspecția Judiciară. „În temeiul dispoziţiilor art. 45 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, cu privire la existenţa indiciilor săvârşirii unor eventuale abateri disciplinare de către un judecător din cadrul Judecătoriei Iaşi”, a transmis, vineri, CSM, într-un comunicat de presă. (reporteris.ro)

Scandalul continuă în sânul clanului Corduneanu şi după moartea liderului! Scandalul continuă în sânul clanului Corduneanu şi după moartea liderului! Procesul dintre Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”, şi Alina Filip, concubina lui Petronel Corduneanu, continuă! (dezvaluirea.ro)

Firmele care livrează mâncare la domiciliul sunt în atenția inspectorilor de la Protecția Consumatorului. Livratorii de mâncare, ai platformelor online cunoscute, ar putea avea noi clienți! Unii cu atribuții de control, care ar putea da și amenzi. Ne referim, mai exact, la comisari de la Protecția Consumatorilor, nemulțumiți de serviciile pe care le prestează unii livratori din retailul alimentar. Când, cum, cine, rămâne de văzut. Cert este că ideea a fost discutată, recent, la Iași, în cadrul unei întâlniri oficiale, la care au participat și zeci de reprezentanți ai mediului de afaceri, din industria HoReCa. (Ziarul de Iasi)

Lista orașelor italiene în care se aplică taxe dacă vreți să le vizitați. Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf, relatează Reuters. Cu toate acestea, acesta nu este singurul loc din Italia care a introdus recent noi măsuri menite să încetinească fluxurile turistice. (Ziarul de Iasi)

Constructorii se bat pe contractul de modernizare a drumurilor din Mogoșești-Siret. Valoarea acestuia depășește 3 milioane de lei. Trei constructori se bat pe contractul de modernizare a drumurilor din comuna ieșeană Mogoșești-Siret. Aceștia au depus ofertele financiare. La începutul lunii aprilie 2024, Primăria Mogoșești-Siret a lansat licitația pentru contractarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de modernizare a drumurilor din localitate. (bzi.ro)

A fost autorizat complexul de blocuri din Rosetti: vor fi amenajate 430 de apartamente de închiriat în regim turistic. Primăria Iași a dat undă verde construirii unui complex de blocuri în bd. C.A. Rosetti, ansamblu care va cuprinde 430 de apartamente de închiriat în regim turistic, conform autorizației emise de municipalitatea ieșeană. (apix.ro)

Grenzebach: Capacitățile de producție existente la Iași sunt în prezent dublate. Grenzebach și-a dublat capacitățile de producție existente la Iași, se arată într-un comunicat primit la redacție. Grupul german a prezentat principalele direcții de dezvoltare ale companiei în 2023 și în perioada următoare. (apix.ro)

Filmul zilei: ATLAS | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top