Publicitate

Turism de Craciun in Romania si in Europa

Cu toţii căutăm Spiritul Crăciunului: luminiţe, miros de scorţişoară, cadouri, colinde… vacanţă. Marile oraşe ale Europei devin în perioada Sărbătorilor de iarnă locaţii de vis, adevărate pieţe cu de toate pentru Crăciun. O vacanţă pentru tine, dar şi o soluţie foarte bună la problema cadourilor de Crăciun.

Piaţa de Crăciun de la Viena
Tradiţia de peste 700 de ani a Târgului de Crăciun de la Viena, învăluită în fiecare an în atmosfera medievală a oraşului vienez creează magia unui Crăciun regal. Povestea debutează printr-o plimbare cu o caleaşcă de epocă în care str[ba’i străzile luminate feeric, admiri căsuţe de lemn ornate cu ghirlande şi te laşi răsfăţat de coruri de copii care cântă colinde. Bradul uriaş împodobit în mijlocul pieţei, tur călare cu poneii, plimbare cu trenuleţul, carusel sunt delicii pe care Piaţa de Crăciun de la Viena le oferă copiilor.
Alintul culinar este şi el la loc de cinste: castane coapte, turtă dulce, vin fiert, cartofi copţi, mere trase în ciocolată, figurine de marţipan, nuci glazurate.

Piaţa de Crăciun de la Budapesta
Atmosfera de basm este întregită de vizita Pieţei de Crăciun de la Budapesta. Deşi cu o vechime de doar 6 ani, evenimentul a fost declarat ca fiind de o autenticitate greu de atins. Gastronomia tradiţională, arta populară, muzica folk, mirosul de pâine proaspătă, coaptă în cuptor de lut, vinul fiert cu scorţişoară, bradul bogat împodobit, înălţat în mijlocul pieţei plăsmuiesc o atmosferă unică, de sărbătoare şi bucurie. O croazieră pe Dunăre cu cină la bordul navei poate fi o experienţă de neuitat pe acest tărâm fermecat.

Piaţa de Crăciun de la Praga
Piaţa Veche a Pragăi ne aşteaptă pitită sub bradul de Crăciun, alături de ceasul din turnul Primăriei, şunca de Praga, armuri medievale, săpunuri şi alte produse hand made. Decorul magic de Crăciun primeşte aură de legendă când vizitezi Castelul din Praga ş Hradcany. Luminiţe, artificii, colinde, cozonac, biserici sau foste mănăstiri transformate în săli pentru concerte de colinde, de orgă sau simfonice aduc spiritul Crăciunului în centrul oraşului.
Autenticul lichior cald de mere sau vinul fiert cu miros de scorţişoară alungă frigul pe care îl suporţi de dragul prietenului căruia meşterul fierar tocmai îi făureşte un suvenir.

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Turism de Craciun in Romania si in Europa | Portalul orasului Iasi 4u | DOWNLOAD FISIERE GRATIS

  2. Pingback: Tweets that mention Turism de Craciun in Romania si in Europa | Portalul orasului Iasi 4u -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top