coffee-to-go

Unicitatea aromei de cafea proaspat prajita

Cafea proaspat prajita Contego

Foarte multi oameni incep ziua cu o ceasca de cafea, dar nici macar nu-si dau seama ca merita sa-si petreaca cateva minute pentru a macina cafea proaspat prajita Contego pentru a obtine o bautura, in care gustul si aroma nu este comparabila cu cea obisnuita. De obicei, o persoana se trezeste si merge in bucatarie pentru a pune ibricul pe foc cu apa si cafea macinata sau granulele solubile in ceasca cu miscarea obisnuita, adaugand zahar si crema pentru a o bea inainte de a pleca la serviciu. Aceasta metoda de preparare a bauturii este rapida, dar nu este capabila sa ofere placerea pe care o ofera boabele de cafea proaspat prajita. Prajirea proaspata a boabelor poate dezvalui o aroma si un gust unic, iar cu mirosul pe care il emana se inveseleste orice persoana. 

Boabele proaspat prajite pastreaza adancimea maxima a unicitatii aromei chiar si timp de doua saptamani. Depozitarea ulterioara, afecteaza puternic gustul si caracteristicile aromatice ale bauturii. Daca boabele de cafea au fost cumparate cu o luna in urma, ele isi pastreaza mirosul, dar acesta nu este atat de intens si stralucitor, iar gustul devine mai apropiat de cel obisnuit. Dupa cateva luni de depozitare, cafeaua proaspat prajita isi pierde foarte mult calitatile, iar gustul nu mai este atat de profund. Fiecare tip de cafea are caracteristici unice de gust, acesta fiind obtinut diferit prin procesul de prajire, fiind determinat de timpul de procesare, temperatura diferita si multi alti indicatori. Numai un specialist cu adevarat profesionist poate extrage complet aroma maxima pentru fiecare varietate de cafea.

Cele mai importante avantaje

Primul dintre ele este intensitatea aromelor. Nici o bautura solubila nu este capabila sa transmita profunzimea mirosului de cafea proaspata. Producatorii nu adauga arome la bautura, aceasta avand propria sa aroma autosuficienta. Aroma bauturii umple apartamentul si se raspandeste dincolo de usa. Al doilea avantaj este gustul profund. In comparatie cu o bautura obisnuita, cafeaua proaspat prajita apare sub forma unui gust plin de fatete si adancimi, oferind o adevarata placere cunoscatorului. Un alt avantaj este prestigiul. Pretul cafelei proaspete de obicei, este mai mare decat cel al unei bauturi solubile, deci, din aceasta cauza, in afara de mediul casnic, este consumata in restaurante scumpe si este servita oaspetilor importanti. Naturaletea este atributul boabelor de cafea proaspat prajita, fiind produsa fara aditivi si tratamente chimice suplimentare. Granularea este facuta pentru a se asigura ca glucoza continuta in boabe este caramelizata, aceasta ajutand  aromei si gustului sa se evidentieze complet.

Cumpara din magazinul online

Multi oameni prefera sa cumpere boabe de cafea din magazine, pe ambalaj fiind indicat ca boabele sunt proaspat prajite. Din pacate, producatorii specifica foarte rar data prajirii. Pe pachet se afla numai data expirarii si tara de fabricatie. Adesea, un consumator cumpara un produs care si-a pierdut deja aroma si proprietatile unice. Singura modalitate de a consuma cafea proaspat prajita, este comanda din magazinul online. Astazi, expertii au dezvoltat un numar mare de clasificari ale gradelor de prajire, fiecare dintre ele avand nuante diferite. Aceste clasificari sunt  prezentate de culori pentru gusturi amare, dulci, precum si pentru nivelul de aciditate.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top