Stiri

Vrei să ai colecția ta de uleiuri esențiale? Iată care sunt cele mai utile!

Uleiurile esențiale pot face parte din rutina zilnică, datorită diversității lor și totodată mulțumită  multitudinii de efecte benefice pe care le au. Sunt extracte concentrate din plante, ce pot înlocui cu succes unele produse chimice, precum medicamente, cosmetice etc. Vrei să ai și tu colecția ta de uleiuri esențiale, aceste miracole ale naturii? 

Iată care sunt cele mai utile uleiuri esențiale, pe care trebuie să le deții

  • Uleiul esențial de lavandă

Lavanda sau levănțica este cunoscută pentru mirosul deosebit și pentru numeroasele  proprietăți. Uleiul esențial de lavandă se obține din distilarea florilor plantei și are numeroase beneficii și utilizări. Prin aromaterapie, are efect liniștitor, combate insomnia, este benefic pentru sistemul nervos, eliberează căile respiratorii și în plus, ține insectele departe. Are și utilizare cosmetică, ajută la regenerarea pielii, este cicatrizant, calmează iritațiile și inflamațiile.

  • Uleiul esențial de eucalipt

Uleiul esențial de eucalipt este obținut prin distilarea frunzelor arborelui de eucalipt. Se folosește în special pentru gripă și răceală, prin inhalații, aromaterapie, sau masaj.

  • Uleiul esențial de mentă

Se obține prin distilarea frunzelor plantei. Este recomandat pentru tulburări digestive, dar și pentru răceli sau gripe.De asemenea, este cunoscut pentru efectul său analgezic, ajută la relaxarea mușchilor tensionați și diminuează durerile de cap.

  • Uleiul esențial Ylang Ylang

Uleiul esențial de Ylang Ylang are efect relaxant, înlătură anxietatea, stresul și chiar poate scădea tensiunea arterială. Merită din plin să-ți completezi colecția și cu acest ulei, pe care îl poți achiziționa din gama de uleiuri esențiale de pe vegis.ro, site care îți oferă o gamă variată de produse calitative. Se utilizează extern (băi, masaj, aromaterapie, inhalații și în cosmetică). Este inclus în cele mai bune parfumuri sau este folosit ca atare. 

  • Uleiul esențial de portocale

Acest ulei este obținut prin presarea cojilor de portocală. Are o aromă foarte plăcută, iar prin intermediul aromaterapiei, aduce o senzație de prospețime în casă, având astfel efect energizant și antistres. Favorizează concentrarea și stimulează puterea de muncă. Este util și în cosmetică, ajutând la regenerarea celulară și la înălbirea tenului. 

  • Uleiul esențial Tea Tree

Uleiul esențial Tea Tree este obținut din frunzele arborelui de ceai și este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Astfel, este foarte util pentru problemele cutanate. Ameliorează iritațiile, tratează acneea, tratează infecțiile fungice. Este inclus în numeroase produse cosmetice.

  • Uleiul esențial de scorțișoară

Uleiul esențial de scorțișoară se obține prin distilarea frunzelor și cojilor de scorțișoară. Are foarte multe efecte benefice. Este antibacterian, antiviral, antifungic, antiparazitar, tonifiant, afrodisiac, stimulator fizic și psihic. Este utilizat în aromaterapie și ca ingredient în diferite cosmetice, parfumuri.

  • Uleiul esențial de rozmarin

Acest ulei este obținut prin distilarea plantei rozmarin, ce are proprietăți stimulante, antioxidante, antiinflamatorii. Astfel, ajută la întărirea sistemului imunitar, îmbunătățește concentrarea, ajută la îngrijirea pielii  și a părului. 

În concluzie, uleiurile esențiale pot fi considerate adevărate elixire ale sănătății și frumuseții. Dacă le alegi pe cele mai bune și de calitate și potrivit necesităților, pot completa cu succes un tratament medicamentos sau chiar îl pot înlocui. Contribuția pentru îmbunătățirea calității pielii este de asemenea bine cunoscută. Completează-ți colecția cu aceste minuni ale naturii și nu uita că frumusețea vine din interior și din exterior. 

Sursa foto: pixabay.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top