Stiri

5 recomandări esențiale pentru a-ți atinge obiectivele la sală

Reușita în sala de fitness vine după un cumul de factori care te pot ajuta să îți atingi obiectivele și să obții cele mai bune rezultate. Totul începe cu ambiție și implicare fie că este vorba despre un proces de pierdere a kilogramelor în plus, fie că este vorba despre un proces de tonifiere sau de creștere a masei musculare. Este foarte important să ai un plan bine pus la punct cu obiective clare ce pot fi măsurate precum și cu reguli de la care să nu te abați.

Dacă vrei să obții cele mai bune rezultate pentru corpul tău, iată câteva recomandări de care să ții cont pentru a-ți atinge obiectivul!

  •         Plan de antrenamente

După ce ți-ai setat obiectivele pentru care te antrenezi, este esențial să îți creezi un plan de antrenamente pe care să îl respecți. Fie că vrei să îți crești forța sau să îți mărești masa musculară, există antrenamente specifice pe care trebuie să le faci. În realizarea planului personalizat nevoilor tale, ține cont atât de condiția fizică pe care o ai cât și de disponibilitatea de timp pe care ești dispus să îl petreci în sală. Îți poate veni în ajutor un antrenor personal care să îți monitorizeze progresul și să te încurajeze ori de câte ori simți că vrei să renunți. 

  •         Alimentație sănătoasă

Indiferent dacă vrei să îți tonifici corpul sau să pierzi în greutate, alimentația joacă un rol major în atingerea obiectivelor tale. Dacă nu respecți un plan alimentar format din trei mese principale și alte două gustări eficiența antrenamentelor tale va fi minimizată. Dacă obișnuiești să mergi la sală dimineață, asigură-te ca iei micul dejun înainte să începi antrenamentul. Însă, dacă preferi să mergi la sală seara, după programul de la serviciu, ar fi bine să iei o gustare după ce te antrenezi.

  •         Suplimente alimentare

Ca să ai un aliat care să te ajute în atingerea obiectivului tău, ar fi bine să îți completezi dieta alimentară cu vitamine și minerale, precum și cu formule adjuvante pentru persoanele sportive. Completează-ți astfel dieta cu suplimentele alimentare Now Foods care fie îți echilibrează necesarul de antioxidanți, fie te ajută în lupta cu kilogramele în plus. În plus, pe Nutriland.ro găsești o gamă variată de produse care îți vin în ajutor atunci când ai nevoie.       

  •         Hidratare

Hidratarea corespunzătoare are un rol esențial nu numai în timpul antrenamentelor în sala de sport, cât și în viața de zi cu zi. Apa trebuie să fie cel mai bun prieten al tău întrucât asigură buna desfășurare a tuturor proceselor din organism.

  •         Odihnă

Indiferent că vorbim despre micile pauze între seturile de exerciții sau de perioade de pauză între zilele cu antrenamente, odihna are un rol important întrucât asigură recuperarea organismului după perioadele cu efort fizic intens. Ca să îți îmbunătățești performanța în sala de sport, acordă-le mușchilor tăi timpul necesar să se recupereze și totodată să se dezvolte.

Pe lângă recomandările de mai sus de care ar fi bine să ții cont, este foarte important să ai răbdare cu tine și cu corpul tău. Acordă-ți timp și nu renunța la obiectivele pe care ți le-ai propus și cu siguranță vei ajunge acolo unde îți dorești.

Sursă foto: freepik.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top