Stiri

Vrei să pui pe picioare o afacere? Care sunt aspectele de care să ții cont 

Înainte de a renunța la jobul tău pentru a deveni un adevărat antreprenor, trebuie să ții cont de anumite aspecte foarte importante, fiindcă punerea pe picioare a unui business implică numeroase riscuri. De aceea, trebuie să te pregătești corespunzător. Dacă îți dorești să pășești cu dreptul în acest domeniu al antreprenoriatului, iată câteva sfaturi utile de care să ții cont când vrei să devii propriul tău șef. 

Stabilește-ți bugetul și planul de afaceri

După ce ai venit cu ideea, trebuie să vii și cu planul de afaceri și să îți stabilești bugetul. Gândește-te care va fi investiția minimă pe care trebuie să o faci, ce fel de strategie de marketing vei adopta, unde îți vei amplasa sediul sau de câți angajați ai nevoie. Studiază-ți competitorii și vezi care sunt atuurile lor, dar și punctele slabe, ca să poți profita de acest lucru. 

Pe de altă parte, trebuie să te gândești la următoarele lucruri: care sunt serviciile și produsele pe care le vei promova; cum vei atrage clienții și cum îi vei fideliza; ce strategie financiară vei avea pe termen scurt și lung și care sunt obiectivele pe care ți le propui. 

Aspectele legate de logistică și aparatură

Când ai o afacere, trebuie să respecți legea în vigoare. Mai precis, să plătești către stat anumite taxe, impozite și alte contribuții. Nu uita că, după fiecare tranzacție făcută, este necesar să eliberezi bonul fiscal. Așadar, ai nevoie de o casa de marcat performantă, fie că e vorba de un model pentru un punct fix de lucru sau pentru a fi folosită ambulant. Cât despre role casa de marcat, le poți alege pe cele din hârtie termică, de o calitate superioară, care asigură o eficiență sporită. 

În plus, în funcție de domeniul tău de activitate, va trebui să achiziționezi aparate, utilaje sau instrumente de tot felul, cum ar fi piese de mobilier, electronice și electrocasnice, mașini pentru aprovizionare sau pentru transportul angajaților, telefoane de serviciu sau laptopuri performante. 

Beneficii pentru angajați

Ca să te asiguri că vei avea parte de un personal competent și motivat, deci să angajezi persoane cu experiență, care pot aduce plusvaloare în cadrul afacerii tale, vei fi nevoit să le oferi o serie de beneficii. 

 

În primul rând, fiind nou pe piață, până firma ta își va căpăta un renume, trebuie să compensezi cu salarii peste media pieței, plus bonusuri de performanță pentru subalterni. De asemenea, dacă vrei ca afacerea ta să aibă succes și să câștigi pe termen lung, este necesar să investești constant în dezvoltarea profesională a salariaților. Pentru asta, se impun cursurile de specializare și traininguri specifice domeniului de activitate. Pentru dezvoltarea businessului este esențial ca personalul să fie la curent cu noile tehnologii și să aibă cât mai multe noțiuni în aria lor de expertiză.

Promovează-ți afacerea

După ce ai pus la punct detaliile de ordin logistic și legislativ, ți-ai ales sediul și ai făcut strategiile financiare cu privire la investiții, e timpul să îți promovezi afacerea, cu precădere serviciile și produsele cu care ieși pe piață.

Vezi care e strategia ta de marketing. Gândește-te care e publicul tău țintă, cum îl atragi și, cel mai important, cum îl fidelizezi. Probabil că vei fi nevoit, la început, cel puțin, să oferi anumite vouchere, promoții ori carduri de fidelitate. În plus, este necesar să îți faci brandul cunoscut în mediul online și să postezi cât mai mult pe rețelele de socializare. 

De asemenea, ca orice afacere care se respectă, ai nevoie de un site, unde clientul poate găsi informații-cheie, precum orarul pe care îl ai, tarifele, serviciile oferite, adresa, numărul de contact ori diverse articole legate de nișa ta. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top