Stiri

Turismul in zona Moldovei

Turismul in zona MoldoveiZona Moldovei este cunoscuta pentru numeroasele obiective turistice pe care le are, atat cele oferite de natura, munti sau lacuri, cat si cele lasate de istoria care a trecut peste aceasta regiune a Romaniei.
Printre cele mai vizitate orase ale Moldovei se afla Iasiul ca si resedinta a judetului Iasi. Dintre cele obiectivele turistice ale acestui oras enumeram: Biblioteca Central Universitara “Mihai Eminescu”, Biserica Banu, Biserica Sfantul Nicolae Domnesc, Biserica Sfantul Spiridon, Bojdeuca “Ion Creanga”, Casa Dosoftei- Muzeul Literaturii Romane, Casa memoriala “Vasile Pogor”, Catedrala Mitropolitana, Gradina Botanica, Manastirea Cetatuia, Manastirea Frumoasa, Manastirea Galata, Manastirea Golia, Manastirea Sfintii Trei Ierarhi, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Mihai Eminescu, Palatul Culturii, Parcul Copou sau Teatru National.

Turismul in Moldova - Palatul Roznovanu Iasi

Tocmai datorita numarului mare de turisti care viziteaza acest oras, in special vara, numarul unitatilor de cazare de aici a crescut foarte mult in ultima perioada si asfel oferta de cazare Iasi este foarte diversificata. Dupa Iasi, oferta de cazare Piatra Neamt si cele de cazare Suceava , incepe sa ofere o diversivitate crescuta a locurilor de cazare in orasele principale ale Moldovei.
Privind din perspectiva atractiilor naturale, zona Moldovei ofera atat campie, munti si lacuri , dar si expunere la Delta Dunarii , in judetul Galati.

Turismul in zona Moldovei - Palatul lui Al. I. Cuza de la Rugionasa

In munti trecatoarea Cheile Bicazului este printre cea mai vizitata si admirate de turistii atractie naturala a zonei. Sa nu uitam si de turismul religios, care atrage un numar mare de turisti in fiecare an. Acestia sunt cei care apreciaza zona Moldovei pentru manastirile, bisericile si lacasele de cult lasate mostenire de istoria ce a trecut peste aceasta meleaguri..

De asemenea, prin traversarea Deltei Dunarii prin judetul Galati, turistii vin pentru a vedea minunatia fluviului ce strabate sudul zonei Moldovei. Acesta a influentat dezvoltarea turismului in zona, si implicit a ofertelor de cazare Galati.
Prin tot ce ofera zona Moldovei, aceasta este un bun loc de atractie a turistilor si celor care vor sa descopere una din cele mai frumoase zone din tara.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top