Evenimente

„Alege viata! Condu prudent!”, Iaşul celebrează 6 ani de campanie susţinută, dedicată conducătorilor auto


În data de 4 iulie 2013, se desfăşoară o nouă ediţie a campaniei „Alege viaţa! Condu prudent” pentru educarea şi sensibilizarea şoferilor cu privire la condusul preventiv. Campania este realizată de Clubul Rotaract Iaşi, în colaborare cu Serviciul Poliţiei Rutiere Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi și Generali România.

Cea de-a 9-a ediţie a campaniei bianuale „Alege viaţa! Condu prudent!” va fi marcată printr-o serie de acţiuni şi evenimente dedicate şoferilor ieşeni. Astfel, sâmbătă, joi 4 iulie 2013, membrii Clubului Rotaract Iaşi, împreună cu un echipaj al Poliţiei Rutiere Iaşi, vor distribui şoferilor aflaţi în trafic pe ruta Copou-Fundaţie autocolante cu mesajul campaniei Poliţiei Rutiere, „Alege Viaţa!”, precum şi un pliant referitor la importanţa conducerii preventive.

Măsurile simple pot salva vieţi
Prin „Alege viaţa! Condu prudent!”, campanie iniţiată în 2008, membrii Clubului Rotaract Iaşi şi-au propus să contracareze numărul impresionant de accidente rutiere din localitate, cauzate de comportamentul agresiv la volan. „Într-un oraş precum Iaşul, unde preţul unei curse cu taxiul este uneori mai mic decât cel al unui pahar de băutură, nu avem nicio scuză să conducem sub influenţa alcoolului. Iar purtarea centurii de siguranţă şi şofatul preventiv reprezintă două măsuri simple pe care participanţii la trafic le pot lua pentru a nu pune în pericol pe cei din jur, şi nici pe sine”, declară Matcovschi Andrei, Preşedintele Clubului Rotaract Iaşi.

Această campanie este realizată în parteneriat cu Serviciul Poliţiei Rutiere Iaşi şi al Primăriei Municipiului Iaşi şi beneficiază de susţinerea Generali România, în calitate de sponsor principal, cât şi de cea a Auto Padova, Front Page Communication şi a portalului Iasi4u.ro.

Despre Rotaract Iaşi
Clubul Rotaract Iaşi a luat fiinţă în anul 1999 şi este format din 20 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. În lume, există peste 7.000 de astfel de cluburi sponsorizate de Rotary, în 150 de ţări, care au ca scop formarea tinerilor ca lideri şi cetăţeni responsabili, prin munca şi serviciile voluntare depuse în folosul comunităţii, pe plan local şi în întreaga lume.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top