Stiri

Cupa Coca-Cola 2013 da startul la miscare si distractie

Peste tot auzim vorbindu-se despre stilul de viata sanatos, este incurajat mai peste tot dar programe care sa sustina si sa motiveze tinerii (indeosebi) sa il aleaga, sunt putine. Sfaturile gen “pentru o viata sanatoasa faceti miscare cel putin 30 minute pe zi” nu mai sunt ascultate de nimeni. Oamenii asteapta programe speciale care sa ii ademeneasca cu placere la miscare. Un bun exemplu in momentul de fata este marele brand Coca-Cola care incearca sa motiveze tinerii sa se indrepte spre sport. E greu inceputul, dar odata inradacinat obiceiul, va deveni obisnuinta.

Coca-Cola sustine performanta si in cadrul jucatorilor amatori de fotbal prin intermediul programului Cupa Coca-Cola 2013. Elevii de liceu care participa sunt iubitori ai sportului rege si il practica fara nici o obligatie. Pasiunea le discteaza cum sa joace.

E destul de greu sa ii iei unui elev din mana fast foodurile si sa il ademenesti intr-o sala de sport. Domnul profesor de Sport al Colegiului Mihai Eminescu din Iasi, Stefan Sorin, incearca mereu sa faca orele de sport atractive pentru fiecare. Acesta afirma ca “vin cu placere si unii mai rotofei, prototipul evelului modern cu hamburger si cu pizza” care “ajung sa isi depaseasca anumite standarde dar isi dau seama ca au de muncit” pentru rezultate.

Prin participarea la aceasta competitie, elevii incearca sa se autodepaseasca. Fetele din echipa Colegiului Eminescu devin tot mai bune cu fiecare generatie, sunt dornice sa faca parte din echipa, vin la antrenamente si prin urmare au rezultate, “au prins microbul” – vorba domnului profesor.
“Sunt parinti care scot scutiri, le fac un mare deserviciu”, completeaza domnul profesor. Are dreptate, mai ales ca ne situam pe locul trei in Europa ca obezitate infantila. Programul vine ca un start spre un stil de viata sanatos pentru copii dar trebuie alimentat cu vointa, daruire si sustinere morala din partea parintilor.

“Orice competitie este un motiv pentru bucurie pentru majoritatea elevilor, mai ales cand e vorba de Coca-Cola, un brand in lumea larga”, spune domnul Stefan Sorin, care a castigat in editia de anul trecut a Cupei Coca-Cola faza pe Iasi cu echipa de fete de la Eminescu. “E greu sa faci o echipa sa reziste, e greu sa antrenezi o echipa de amatori, dar e cu atat mai frumos cand ajungi sa castigi si sa iti fie recunoscuta munca. Si mai frumos e cand echipa in care activezi, ajunge sa fie de temut, cand adversarii sunt pusi pe ganduri inainte sa intre pe teren”. Echipa de fete de la Eminescu a reusit asta prin multa munca si daruire.

Exista o afirmatie pe care o auzim destul de des cum ca in practicarea sporturilor nu e nevoie de inteligenta dar de fapt este pionul principal in performanta. Sportul in general, dar fotbalul in cazul de fata necesita in primul rand conditie fizica dar inteligenta dicteaza miscarile, coordonarea, echilibrul si capacitatea de a lucra in echipa.

Perioada liceului este cea in care organismul se maturizeaza, copiii sunt in crestere si au nevoie de miscare pentru o dezvoltare armoniasa, le imbunatateste sanatatea atat sub aspectul fizic cat si psihic. A dat Coca-Cola startul la miscare. Profitati de el!

458 de echipe de fete si baieti din 397 de licee din 24 de judete din Romania s-au inscris anul acesta la Cupa Coca-Cola 2013. Competitia destinata tinerilor de la liceu tine pana la finalul lunii aprilie cand va avea loc faza finala de la Bucuresti.

Cupa Coca-Cola este un program al sistemului Coca-Cola Romania de promovare a stilului de viata sanatos prin sport, dezvoltat alaturi de Ministerul Educatiei Nationale si Federatia Romana de Fotbal, Vodafone Romania fiind sponsorul principal, iar Intersport partener tehnic.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top