Sport

Semifinalele Cupa Coca-Cola: Echipa de fete a Colegiului Național Mihai Eminescu Iași s-a calificat în finala Cupei Coca-Cola

Iași găzduiește în weekendul 20-21 aprilie etapa regională a Cupei Coca-Cola 2013, cea mai mare competiție națională de fotbal la nivel de liceu. 10 echipe de fete și băieți concurează la Iași pentru a ajunge în finala Cupei Coca-Cola. Echipa de fete a Colegiului Național Mihai Eminescu din Iași a câștigat astăzi etapa regională Iași și va ajunge în marea finală de la București.

Echipele de băieți ale liceelor din Iași, Bacău, Botoșani, Galați, Suceava și Vrancea se luptă sâmbătă și duminică pentru șansa de a ajunge în finala Cupei Coca-Cola 2013, care se va desfășura la București, la finalul lunii mai. Echipele de fete ale liceelor câștigătoare din Iași, Vrancea, Botoșani și Suceava au disputat sâmbătă, 20 aprilie, titlul de câștigătoare regională la Cupa Coca-Cola. Echipa de fete a Colegiului Național Mihai Eminescu din Iași a ieșit învingătoare în semifinala din Iași și va concura în finala Cupei Coca-Cola de la București, după ce a învins astăzi, cu scorul de 6 la 3, echipa de fete a Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt Botoșani.

La nivel național, etapa regională a Cupei Coca-Cola reunește 41 de echipe de fete și băieți, care vor juca într-unul dintre cele 4 centre de joc de la Iași, Pitești, Târgu-Mureș și Oradea.

”Ne apropiem cu pași repezi de finalul celei mai mari competiții de fotbal în sală la nivel de liceu. Din cele 458 de echipe de fete și băieți înscrise la start, 41 se luptă în aceste zile pentru a dovedi că merită să ajungă campioană la fotbal în sală. Rezultatele etapei locale au fost remarcabile. Am observat entuziasmul cu care liceenii s-au antrenat și au jucat fiecare meci, spiritul de echipă care i-a adus mai aproape de colegii lor și dragostea față de fotbal, fie că vorbim de echipele de băieți sau de cele de fete”, declară Nicoleta Eftimiu, Sparkling Soft Drinks Senior Activation Marketing Manager – România & Moldova.

Cele mai bune două echipe de fete şi de băieţi din totalul liceelor înscrise sunt desemnate campioane naţionale la fotbalul în sală, în Cupa Coca-Cola. Anul acesta, campioanele vor avea parte de o experienţă inedită – un cantonament similar antrenamentelor “tricolorilor” la baza sportivă de pregătire din Mogoşoaia. În plus, jucătorii şi antrenorii echipelor câştigătoare vor primi din partea Vodafone o tabletă pentru a împărtăşi cu cei dragi momentele cantonamentului. Vicecampioanele Cupei la fete şi băieţi, precum şi antrenorii acestora vor primi câte un telefon de ultimă generaţie.

Despre Cupa Coca-Cola
Cupa Coca-Cola este un program al Sistemului Coca-Cola România de promovare a stilului de viaţă activ, dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Fotbal. Vodafone România este sponsor principal, iar Intersport este partener tehnic.

Programul Cupei Coca-Cola 2013:
25 februarie – 30 martie: Faza pe judeţ
Echipele înscrise au concurat în faza pe oraş, în cele 24 de judeţe centre de joc, iar cele mai bune echipe au mers mai departe în faza pe regiune.
În aceeaşi perioadă, Bucureşti a găzduit meciurile decisive între echipele de fete şi băieţi din Capitală, care și-au disputat locurile direct pentru turneul final. Cele mai bune două echipe din fiecare categorie sunt finaliste în ultima etapă a competiţiei.

19 aprilie – 12 mai: Faza regională cu centre de desfăşurare la Oradea, Târgu-Mureş, Iaşi şi Piteşti. Echipele câștigătoare în faza regională merg mai departe în faza finală.
24-26 mai: Faza finală, care va avea loc la Bucureşti

Mai multe detalii despre mecanismul competiţiei sunt disponibile pe site-ul oficial al competiţiei www.cupacoca-cola.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top