Stiri

Gangul Mitocul Maicilor din Piata Unirii refacut datorita a patru liceeni

Patru liceeni au reusit sa faca ceea ce nu au facut conducatorii orasului. Un gang din centrul orasului, in buricul pietonalului istoric a Capitalei Moldovei a fost refacut in douazeci de zile.
Gangul Mitocul Maicilor este pasajul care asigura trecerea dinspre Piata Unirii inspre Biserica Mitocul Maicilor, acesta a fost consolidat si reimprospatat vizual datorita a patru elevi ce invata la Colegiul National, Colegiul National “Emil Racovita” si Colegiul National “Mihai Eminescu”, prin finantarea celor de la Fundatia Comunitara Iasi prin Programul de Revitalizare Urbana cu 4.500 lei, lucrarile ajungand la final sa coste 8.000 de lei, suma fiind completata de catre tineri cu ajutorul sponsorilor privati.

Ideea le-a venit in vara anului trecut atunci cand au aflat de Proramul Revitalizare Urbana, astfel s-a nascut proiectul CrossUrArt ce a primit suport si de la Asociatia TERIS pentru implementarea initiativei.

Vezi ce a facut din Anticariatele de pe Lapusneanu un tanar talentat

Toata povestea este una frumoasa si emotionala, munca unor tineri si ajutorul unor asociatii cu experienta dar au existat si probleme, acestea au venit datorita birocratiei din tara noastra pentru ca a durat aproape un an de zile pana s-au obtinut toate avizele si actele necesarii pentru refacerea gangului intr-un mod legal.

Vezi si ca Spirala de la Galeriile Stefan cel Mare a fost reimprospatata in 96OreNonStop

Lucrarile au inceput in luna iunie si au fost finalizate de catre artistii Larissa Danilov, Arcadia Dornescu, Violeta Dalas si Dragost Pavaloi. Avand in vedere ca rezultatul a fost unui de exceptie, tinerii au primit invitatia Auricai Ichim, directoarea Muzeului Unirii de a renova si gangul din vecinatatii institutiei de cultura.

Sursa Foto: Evenimentul Zilei

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. adans

    July 26, 2013 at 3:53 pm

    emotionant de frumos,bravo si la mai multe,felicitari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top