Stiri

Incep lucrarile in Piata Unirii si pe strada Lapusneanu, cum vor arata dupa modernizare

Incep lucrarile in Piata Unirii si pe strada Lapusneanu, cum vor arata dupa modernizareLa finalul verii anului 2014, oficialii Primariei Iasi incep sa deschida santierul din centrul orasului in scopul reabilitarii urbane. Proiectul cuprinde strada Lapusneanu unde se vor monta placi de granit dar si in pasajul Gavril Muzicescu, aleea de la Cinema Republica, strada de la Pasajul Maicilor, Piata Unirii, Hotel Unirea si bulevardul Independentei. In acelasi timp mai urmeaza refacerea parcului dintre Cinema Republica, Muzeul Unirii si Biserica Mitocul Maicilor precum si finalizarea parcarii de la cladirea Romtelecom.

De vizitat obligatoriu daca ajungi ca turist in Iasi

Pasajul subteran din Piata Unirii va fi modernizat si va avea doua lifturi cu acces spre Piata Unirii si Libraria Junimea dar si o platforma de elevatoare pentru cel de-al treilea acces, spatiile comerciale din interiorul pasajului vor lua o pauza contractuala pana la finalul amenajarilor.

1337689820piata-unirii-iasi

Proiectul mai contine si realizarea unei fantani artezieie, un nou mobilier urban, chioscuri de anticariat, panouri informative si multe altele. Lucrarile fac parte dintr-un proiect european in valoare de 13,5 milioane de Lei, iar lucrarile ar trebui terminate in 13 luni de la semnarea contractului.

Vezi cum va arata Piata Unirii dupa modernizarea de anul acesta [FOTO]

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Iasi: Incep lucrarile in Piata Unirii si pe strada Lapusneanu, cum vor arata dupa modernizare | Iasi Capitala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top