Stiri

Primaria modernizeaza Purcica pentru Turism Balnear in Nicolina

Primaria Iasi a inceput sa puna bazele unui nou proiect cu finantare europeana, este vorba despre despre amenajarea plajei din zona Nicolina. Municipalitatea va demola constructiile existente din incinta Plajei Nicolina, iar Serviciul de Arhitectura si Urbanism a eliberat deja autorizatiile necesare. Vor urma evacuari, zona va fi eliberata de sarcini, astfel indeplinindu-se conditiile pentru vizita de evaluare a Comisiei Europene. Amenajarea Plajei din zona Nicolina sau mai pe scurt refacerea si modernizarea zonei Purcica are costuri estimate la peste 20 milioane de Lei, in mare parte suma fiind din fonduri europene nerambursabile.

Reabilitarea zonei de agrement Nicolina, cunoscuta de ieseni si ca Purcica dar si a Spitalului de Recuperare va fi realizata in mai multe etape, in prima erapa a acestui proiect, lucrarile de constructie si modernizare vor cuprinde o cladire pentru agrement si tratament, o constructie functionala, doua bazine exterioare si o plaja de nisip. Se vor mai realiza alei pietonale, un gard de imprejmuire, spatii verzi dar si o parcare.

Prin aceste investitii se vor valorifica si moderniza serviciile oferite in momentul de fata de la Purcica, ceea ce duce la turism balnear, ce in Europa se bucura de un real succes.

In a doua etapa se vor incepe lucrari de refacere si de extindere a Spitalului de Recuperare, sali de fitness, SPA si agrement, in plus sunt vizate si lucrari in infrastructura din zona pentru facilitatea accesului la baza balneara din Nicolina. Investitia totala ar ajunge la aproximativ 45,7 milioane de euro.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Incepe modernizarea Plajei Nicolina (Purcica) | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top