Stiri

Sens giratoriu in intersectia Zimbru

Dupa incercarea esuata de fluidizare a traficului din zona Tudor Vladimirescu printr-un sens giratoriu, specialistii ieseni incearca din nou, de aceasta data in intersectia cu ANL-uri din Zimbru. Giraţia va fluidiza traficul la intersecţia bulevardului Alexandru cel Bun cu bulevardul Dacia şi strada Sarmizegetusa. Comisia de circulaţie a municipiului a decis realizarea unui sens giratoriu în intersecţia Zimbru, la limita cartierelor Alexandru cel Bun şi Dacia. Instituirea sensului giratoriu este motivată de ambuteiajele din această intersecţie, dar are în vedere şi fluidizarea circulaţiei după terminarea pasajului Octav Băncilă, care va oferi acces direct spre Păcurari.

Sensul giratoriu va deveni funcţional din această toamnă, când este planificată finalizarea modernizării străzii Sarmizegetusa, inclusă de altfel în proiectul european prin care se realizează pasajul Octav Băncilă.

„Este foarte greu să treci de acea intersecţie în orele de vârf şi trebuie luată în calcul şi deschiderea pasajului Băncilă. Odată cu lucrările de pe strada Sarmizegetusa va fi creat un rond în intersecţie şi sensul giratoriu va deveni funcţional în toamnă când va fi terminată modernizarea către strada Tabacului. Intersecţia va fi şi semaforizată prin proiectul de management al traficului”, a prezentat viceprimarul Mihai Chirica. În acest moment, lucrările de modernizare a străzii Sarmizegetusa au ajuns în preajma zonei Zimbru, munictorii având de realizat subtraversări cu tubulaturi a intersecţiei şi devierea reţelelor de utilităţi.

Noul sens giratoriu va fi construit până în toamnă.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

2 Comments

2 Comments

  1. DanT

    June 14, 2013 at 11:19 am

    Sunt tare curios daca acest sens giratoriu isi va face treaba ca un adevarat sens sau va incurca mai mult circulatia cum se intampla in Tudor!

  2. Silviu

    June 15, 2013 at 4:35 pm

    Cum s-a intamplat in Tudor vrei sa spui, pentru ca a fost desfiintat rondul de acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top