Stiri

Cum sa iti cumperi bilet RATP Iasi prin SMS

RATP Iasi vine in sprijinul calatorilor cu un nou serviciu destinat achizitionarii calatoriilor.
Un SMS trimis de pe telefonul mobil la numarul scurt 7494 poate asigura o calatorie sau un abonament de o zi pe traseele RATP Iasi. Serviciul este disponibil non-stop si ofera o cale simpla si eficienta in asigurarea calatoriei.
Pentru o calatorie simpla, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu numarul traseului la 7494. Valabilitatea calatoriei prin SMS este de o ora iar tariful de 0.37 EURO+TVA.
Pentru simplificarea modalitatii de achizitionare a biletelor de calatorie prin SMS, RATP Iasi anunta ca pentru traseele 30b, 41b si 43c, calatorii pot introduce numerele de traseu simple, respectiv 30, 41 si 43.

Pentru un abonament valabil o zi pe toate traseele RATP, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu litera A la numarul 7494. Abonamentul este valabil pentru ziua in curs, pana la ora 24.00. Tariful unui SMS pentru un abonament de o zi este de 1.21 EURO+TVA.

Achizitionarea calatoriilor prin SMS se face inainte de urcarea in mijlocul de transport.
Numarul scurt de telefon 7494 este valabil in acest moment in retelele de telefonie ORANGE si VODAFONE.

Dupa trimiterea mesajului catre numarul 7494, calatorul va primi inapoi un SMS cu un cod de confimare care va fi aratat controlorului. De asemenea, in momentul efectuarii controlului, calatorul va mai primi un SMS de verificare, care va trebui prezentat controlorului. Refuzul de a prezenta codul de control si SMS-ul de verificare se considera contraventie si se sanctioneaza conform reglementarilor in vigoare.

Noua modalitate de achizitionare a biletelor de calatorie a fost dezvoltata de RATP Iasi in colaborare cu firma SIMPLUS din Bucuresti. Pentru procurarea biletelor si abonamentelor RATP, calatorii mai au la dispozitie automatele de bilete care functioneaza non-stop, tonetele si chioscurile de ziare.

In imaginea de mai jos am cumparat un bilet cu o calatorie, pur si simplu am trimis SMS la numarul 7494 cu textu 7, adica un bilet cu o calatorie pe linia 7 si in maxim 2 secunde a venit confirmarea tranzactiei facute:

“Biletul dvs. pe traseul 7 a fost activat. Valabil pana la ora 20:05 (am trimis SMS-ul la 19:05). Va multumim si va dorim calatorie placuta! Cod confirmare: SNKJM. Cost 0.4 EUR+TVA.”

Pentru detalii suplimentare sau alte informatii, publicul calator este rugat sa apeleze numarul de telverde 0.800.110.427, apel gratuit din orice retea de telefonie mobila si Romtelecom.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

6 Comments

6 Comments

  1. Pingback: Noile trasee RATP in Iasi, cum se va circula cu tramvaiul sau autobuzul in oras | Iasi 4u

  2. Pingback: Mergi gratis cu Tramvaiul lui Iepurila in Iasi | Iasi 4u

  3. Pingback: Testul autobuzelor in Pasajul Subteran din Fundatie | Iasi 4u

  4. Pingback: Parcare cu plata prin SMS si la Iasi | Iasi 4u

  5. Pingback: Mai multe mijloace de transport in comun la Iasi | Iasi 4u

  6. Pingback: ATENŢIE! Nu se mai cumpara bilete RATP prin SMS. Serviciul 7494 este temporar INACTIV | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top