Stiri

Mai multe mijloace de transport in comun la Iasi

Odată cu începerea şcolii, RATP a mărit numărul de mijloace de transport care ies la stradă în fiecare zi. Pentru a face faţă afluxului de călători, transportul public mobilizează 156 de autobuze, tramvaie şi microbuze. În planificarea actuală a transportului public, valabilă de la începutul acestei săptămâni, se circulă pe 11 trasee de autobuz, 4 trasee de tramvai şi 3 de microbuz. Alte 6 trasee de autobuz sunt operate de mijloacele de transport ale Unistil.

Cum sa iti cumperi bilet RATP Iasi prin SMS

Rute de autobuz
Cele mai multe autobuze deservesc traseul 41 şi 41b. Constant, pe ruta Copou – Podu Roş – CUG II circulă 16 autobuze, la care se adaugă alte 8 în orele de vârf. Traseul 28 este acoperit cu 10 autobuze şi 2 suplimentare, traseul 30 are rezervate 10 mijloace de transport, iar traseul 43 este operat cu 8 autobuze. RATP are în operare şi trei trasee de microbuz: 48 (Ciric), 20 (Metro) şi 14b (Ciurea – Piciorul Lupului). În acelaşi timp, cele patru trasee de autobuz şi două de microbuz acoperite de Unistil sunt operate cu 47 mijloace de transport.

Patru trasee de tramvai
Lucrările la calea de rulare a tramvaielor au impus acoperirea a trei trasee cu autobuze. În această situaţie sunt rutele 5 (Dacia – Podu Roş – Ţuţora), 11 (Dacia – N. Iorga – Tătăraşi Nord) şi 8 (Baza 3 – T. Vladimirescu – Copou). Tramvaiele circulă pe patru trasee. Pe ruta nr. 3 (Dancu – Tătăraşi – Gară) sunt rezervate în fiecare zi 7 vagoane, plus alte 5 în orele de vârf, iar pe ruta nr. 6 (Dacia – Piaţa Unirii – Tg. Cucu) circulă 5 tramvaie la care se adaugă 3 suplimentare. Traseul nr. 7 este în această perioadă scurtat la ruta Canta – Tg. Cucu, iar 13 merge pe itinerariul Copou – Tg. Cucu – Tătăraşi Nord. Numărul mijloacelor de transport este redus în zilele de week-end. Astfel, sâmbăta şi duminica vor circula pe trasee 64 de autobuze, 20 de tramvaie şi 13 microbuze. De asemenea, Unistil va avea la stradă 43 de mijloace de transport.

Sursa: Curierul de Iasi

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Repartizare locuri de cazare in caminele UAIC Iasi pe facultati 2014-2015 | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top