Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 17 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Vrei semnatura digitala ? Daca ai un card VISA Business Card te costa doar 14 Euro (vezi aici)

eFactură schimbată – Îmbunătățiri la validarea online și în problema multiplicării facturilor, precum și o soluție pentru autofacturare. Buton pentru anularea unei trimiteri nu va exista. Reprezentanți ai Centrului Național pentru Informații Financiare (CNIF), centrul IT al Ministerului Finanțelor, s-au întâlnit ieri cu specialiști ai firmelor de facturare online și ai furnizorilor de programe de contabilitate, cu care au discutat o parte dintre problemele sistemului eFactură. (profit.ro)

John Deere, producător de echipamente și utilaje agricole, a încheiat un parteneriat cu SpaceX pentru a furniza servicii de comunicații prin satelit, utilizând rețeaua de sateliți de pe orbita joasă a Pământului (LEO) a Starlink, deținută de SpaceX. Această colaborare are ca scop asigurarea conectivității la internet în zonele rurale, care, în mod obișnuit, se confruntă cu servicii reduse sau inexistente de bandă largă. (agripedia.ro)

Cum citim corect contorul de energie electrică, să nu plătim mai mult decât consumăm!. Fie că vorbim de contorul analog, electronic sau inteligent, dacă nu este citit corect şi nu se transmite un index corespunzător consumului, riscăm să primim facturi de regularizare prea mari. (Ziarul de Iasi)

Plafonarea adaosului comercial la alimente. Executivul vrea să prelungească din nou măsura și să includă alte produse pe listă / Cum au reușit unii comercianți să fenteze statul: mălai la 1,05 kg, au scumpit detergenții pentru a compensa / Ar putea avea loc noi scumpiri. Guvernul vrea să prelungească din nou plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, astfel că Ministerul Agriculturii are discuții în acest sens în aceste zile cu producătorii, cu procesatorii și cu distribuitorii. Însă prelungirea nu este văzută cu ochi buni de unii reprezentanți ai comercianților, care acuză imixtiunea statului în principiile pieței libere. (economedia.ro)

STIRI DIN IASI

Joi, 18 Ianuarie se deschide Burger King la Palas Mall Iași. Anul acesta, mixul de retaileri din ansamblul Palas a fost diversificat prin inaugurările, în premieră regională, ale mai multor branduri de renume. În continuare, proiectul mixt din inima Iașului aduce noi destinații, care oferă experiențe și sunt solicitate de publicul ieșean. Următorul nume care se adaugă pe lista premierelor este BURGER KING®, al doilea cel mai mare lanț de restaurante cu servire rapidă din lume.

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași vor începe în prima parte a acestui an. Proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași ajunge în faza de lucrări la 10 ani de la momentul în care investiția a fost aprobată la nivelul Comisiei Europene: toată suma 3,3 miliarde lei este asigurată în acest moment, în condițiile în care jumătate este partea de cofinanțare a Guvernului. (apix.ro)

Primăria Iaşi a picat din nou testul transparenţei: cum publică Clujul bugetul pe anul 2024. „Ziarul de Iaşi” a prezentat în ediţia de luni primele cifre ale bugetului municipiului Iaşi pe anul 2024. La fel ca în fiecare an, Primăria Iaşi aruncă în faţa ieşenilor o variantă simplificată de buget, în 13 pagini, cu sume alocate pe titluri şi capitole bugetare. Nu există o listă de investiţii, nu există alte detalii. La polul opus se află Primăria Cluj, care a publicat bugetul în forma extinsă în cele mai mici detalii. În timp ce la Iaşi se mimează transparenţa, la Cluj chiar există o consultare pe proiecte. (Ziarul de Iasi)

Sute de ieșeni au ales să se trateze de cancer la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca! Bolnavii au străbătut jumătate de țară pentru că medicii sunt empatici și înțelegători: „Am avut, de prima dată, o relație extraordinară cu toți, fără să dau șpagă”. (bzi.ro)

Podul de la Sculeni va fi modernizat/Ce motiv invocă CNAIR pentru suspendarea licitației de execuție a celuilalt pod [de la Ungheni]. Studiile tehnice aferente modernizării podului de la Sculeni, peste râul Prut, au fost finalizate și a a început procedura de avizare a documentației la instituțiile de resort, arată CNAIR într-o adresă consultată de APIX.ro.

Filmul zilei: “Succession” (HBO/ Max) a fost desemnat cel mai bun serial dramă la gala Premiilor Emmy Primetime, care a avut loc la Los Angeles. “The Bear” a primit trofeul pentru cel mai bun serial comedie iar “Beef” a fost aleasă cea mai bună mini serie TV.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top