Stiri

Află cum îți poți îngriji grădina ca un profesionist cu aceste 3 echipamente moderne!

Plăcerea de a te preocupa de propria grădină a devenit un obicei tot mai răspândit între proprietarii de case, mai ales dacă au origini din mediul urban. Stresul de zi cu zi dispare în momentul în care devenim prezenți în activitatea de grădinărit și ne petrecem timpul în natură.

Tendința de a duce lucrurile spre perfecționism a creat o cerere tot mai mare de echipamente care se pot folosi și de către cei nespecializați în domeniul agrar. Pentru a avea o grădină îngrijită la standarde ridicate, iar rezultatul final să arate ca și cum munca a fost prestată de profesioniști, avem la dispoziție o gamă diversă de echipamente adaptate nevoilor noastre. 

Tehnologizarea crescută pentru a veni în întâmpinarea unor vremuri mereu în mișcare, ne oferă posibilitatea de a realiza o muncă eficientă într-un timp cât mai scurt. Optimizarea echipamentelor de grădinărit vine cu o dificultate în alegerea celor necesare. În acest sens, vă recomandăm 3 echipamente de bază care vă ușurează munca în grădină.

Iată 3 echipamente moderne pentru a vă îngriji grădina ca un profesionist

  • Aspiratorul de grădină

Primul pas pentru a avea o grădină îngrijită este înlăturarea oricăror elemente care disturbă curățenia locului. Pentru a nu pierde vremea folosind o mătură pentru frunze sau alte lucruri căzute în urma lucrărilor ce țin de designul gardului viu și tăierea arborilor, un instrument rapid și economic este aspiratorul de grădină. Cu un consum mic de energie, ușor de manevrat și perfect pentru colectarea resturilor vegetale, aspiratorul poate fi folosit și pentru mărunțirea frunzelor sau a resturilor de lemn.

Există variante cu acumulator pentru un acces ușor în toate cotloanele grădinii, cu trepte de viteză în funcție de greutatea resturilor și o manevrabilitate ușoară. Astfel, grădina este curățată de elementele rămase și care ne îngreunează accesul pentru relaxare sau tăierea gazonului.

  1. Motocoasa

Pentru a avea o grădină aranjată, cu un gazon bogat și nivelat uniform varianta unei coase de mână este înlocuită cu un instrument mai eficient și mai rapid – motocoasa.

Motocoasa este un instrument care ne permite tăierea gazonului, a buruienilor și chiar a arbuștilor mici. Să nu confundăm cu mașina de tuns iarba, motocoasa se pune pe umăr și funcționează ca un trimmer prin care motorul acționează capul de tăiere sau discurile.

În funcție de tipul de lucrare pe care ne dorim să îl realizăm există tipuri mai mult sau mai puțin profesioniste. De asemenea, trebuie să avem în vedere și alte caracteristici când alegem un model, ca lungimea, greutatea, tipul de alimentare și autonomia. Dimensiunea curții ne ușurează mult alegerea deoarece există tipuri standard de motocoase pentru grădini mai mici de 500 m2 și mai profesioniste pentru a face față unei dimensiuni de peste 500 m2.

Pentru o curte mai mică de 500 m2, o alegere optimă în ceea ce privește manevrabilitatea și consumul este motocoasa pe benzină. Lipsa firului presupune un mare plus în a avea acces în cele mai greu de ajuns locuri, astfel motocoasele pe benzină ca cele de la Hornbach.ro, sunt recomandate pentru grădinile mici și mijlocii care au buruieni și arbuști greu de scos, deoarece au o putere mai mare de extracție. 

  1. Drujba electrică

Dacă grădina are pomi sau arbuști mai înalți, o drujbă electrică ne vine în ajutor, iar efortul de trunchiere a gardului viu sau a pomilor este minim. Drujba electrică este varianta modernă a ferăstrăului cu lanț de pe vremuri. Pentru o incursiune în istoria drujbei, dați click aici, unde putem vedea și cum s-a dezvoltat în țara noastră.

Tăierea se face liniar, uniform și ușor de realizat, fără a ne chinui cu un fierăstrău clasic de mână. Un plus îl constituie și distanța mai mare de la care se poate tăia lemnul, astfel fiind feriți de posibilele așchii care ne pot răni.

Pentru un mai mare grad de accesibilitate vă recomandăm drujba electrică cu acumulator care nu ne mai limitează la a fi în contact cu dispozitivele electrice aduse din casă.

Dacă suntem proprietarii unor grădini mici sau mijlocii, echipamentele de mai sus constituie o opțiune extrem de fiabilă pentru o vegetație aranjată profesionist într-un timp scurt și cu efort minim. Tehnologia ne vine în ajutor și în acest sens, iar o informare corectă ne poate facilita munca din toate punctele de vedere.

Sursa foto: pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top