Stiri

Ai o gradina de ingrijit, insa nu ai timp suficient pentru a te ocupa de ea?

In ziua de azi, timpul a devenit principalul nostru dusman. Deseori, ne punem in plan ca dupa programul de munca sa facem anumite treburi prin gradina, insa lipsa energiei si putinul timp ramas in ziua respectiva nu ne permit finalizarea acestora. De cele mai multe ori, lasam toate treburile gospodaresti in weekend, zile care, de altfel, sunt destinate odihnei si relaxarii. Obiceiul de a lasa treburile pe finalul saptamanii necesita cateva compromisuri pe care, de cele mai multe ori, alegem sa le facem. Astfel, in loc sa oprim definitiv alarma pentru ziua urmatoare, continuam rutina, trezindu-ne de dimineata. De asemenea, fiind cele mai iubite zile din saptamana, profitam de ele la maxim, avand cel mai probabil si planuri stabilite cu prietenii. Asta inseamna ca odata terminata munca, urmeaza distractia, iar odihna este pusa pe ultimul loc. Bateriile nu ni se incarca suficient pentru zilele ce urmeaza, fiind toata saptamana extenuati. Organizandu-ne mai bine cu tot ceea ce avem de facut in decursul unei saptamani, vom vedea ca avem timp pentru toate. Odihna nu va mai lipsi din programul nostru, ducand astfel o viata mult mai energica. Alege sa-ti duci la bun sfarsit toate treburile cu ajutor unui program bine definit si al unor unelte ce-ti pot usura considerabil munca si reduce semnificativ timpul de lucru. 

Iata utilajele pentru gradina ta care iti pot reduce timpul de lucru

Foarfeca de tuns arbusti si gardul viu

O unealta care iti poate fi de folos este o foarfeca electrica de tuns atat arbustii, cat si gardul viu, fara bataturi, fara efort si fara mult timp investit in aceasta activitate. Folosind o foarfeca obisnuita, pe langa inevitabilele bataturi dureroase, riscati sa pierdeti extrem de mult timp. Asadar, aceasta unealta iti va fi de mare ajutor, intrucat reduce timpul de lucru, minimizand si nivelul de efort depus. 

Robot de tuns gazonul

Robotul de tuns gazon este unul dintre cele mai eficiente masinarii de pe piata pentru gradina. Un astfel de dispozitiv, precum cele de pe belgarden.ro, poate fi manevrat cu usurinta, intrucat este ghidat virtual. Tot ce trebuie sa faceti este sa setati zonele de lucru, obstacolele pe care doriti sa le evite si dimensiunea gazonului. Cat timp robotul de tuns gazonul Husqvarna va tunde gazonul singur, fara pic de ajutor, va puteti continua restul treburilor. Asadar aveti o activitate de facut in minus, fapt care va scuteste de un efort fizic, iar timpul dedicat gradinii va fi considerabil mai putin. 

Sistem de irigatii automat

Fie vorba de gazon, de ronduri cu flori sau de arbusti, un lucru bine stiut este ca toate acestea necesita sa fie udate zilnic. Stropitoarea este metoda clasica, dar nu si cea mai eficienta. Mai ales in zilele de vara, irigarea se face mai abundent decat in mod obisnuit, lucru ce automat necesita mai mult efort. Asadar, e timpul sa renunti la stropitoarea obisnuita si sa incorporezi in gradina ta stropitori automate. Nu doar ca nu vei mai acorda deloc timp acestei activitati, dar apa va fi difuzata mult mai egal, fara a crea denivelari si fara a forma balti. 

Oricare din aceste unelte pentru gradina este bine venit. Cu cat mai repede ti le vei achizitiona pe toate, cu atat mai rapid vei spune adio muncii in gradina, fiind asigurata de aceste mecanisme concepute sa faca din munca o joaca. 

Sursa foto – unsplash.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top