Stiri

Asigurarea medicala privată – de la moft la necesitate

Lumea în care trăim se află într-o continuă schimbare, odată cu economia și contextul social și cultural din România. Din cauza acestei dinamici accelerate, oamenii simt nevoia de a avea mai mult control asupra propriei vieți și asupra bunăstării celor din jur – în special asupra membrilor familiei.

Mai mult decât atât, sistemul public de sănătate din țară se află într-o situație dificilă, motiv pentru care, de foarte multe ori, nu poate asigura investigațiile și tratamentele de care o persoană are nevoie. Pot apărea numeroase momente pe parcursul vieții unui om, fie că este vorba despre apariția unui copil sau despre nevoia pentru a doua opinie medicală, în care pacientul trebuie să apeleze la serviciile unei clinici private din altă țară europeană pentru a primi îngrijirile necesare.

Câteva statistici din 2018 arată faptul că aproximativ 20.000 de români, în fiecare an, efectuează investigații medicale în străinătate, în valoare de peste 10 milioane de euro. Țările care se află în topul preferințelor sunt: Ungaria, Turcia, Austria, Germania și Israel, iar tratamentele care se efectuează într-un spital sau o clinică privată dintr-un anumit oraș sunt legate de: malformații congenitale, traumatisme rămase în urma unor accidente, cataractă, astigmatism și diferite tipuri de cancer sau tumori.

Ținând cont de acest context, dacă în trecut accesarea unei asigurări de sănătate private putea fi considerat un moft, în momentul acesta, pentru a avea o stare de sănătate cât mai bună, un plan de asigurare de sănătate este absolut necesar.

Este important de precizat faptul că o asigurare de sănătate privată înglobează serviciile medicale accesibile atât prin Casa de Asigurări de Sănătate, cât și prin abonamente medicale, fiind mult mai mult decât o simplă asigurare de călătorie sau un card european de sănătate. În cazul unei asigurări de sănătate privată cu acoperire internațională, precum asigurarea medicală MediHelp, plata primei de asigurare oferă acces la servicii medicale la cele mai înalte standarde în clinici și spitale private din România și din străinătate, inclusiv: consultații, investigații, imagistică, internări, operații și nașteri.

În egală măsură, prin intermediul MediHelp Internațional, se realizează decontare directă pentru o serie de servicii medicale într-o rețea formată din peste 425.000 de clinici și spitale private din întreaga lume. O asigurare de sănătate privată standard costă 440 de lei pe lună pentru un adult cu vârsta cuprinsă între 40-44 de ani sau 310 lei pe lună pentru copii și adolescenți până la 17 ani. Pentru acest plan de asigurare, valoarea serviciilor medicale acoperite este de 1.200.000 euro pe an.

De asemenea, această asigurare de sănătate privată oferă acces la servicii medicale, cum ar fi: consultațiile multidisciplinare, analizele de laborator și alte teste de diagnosticare (ex. EKG), imagistică (RMN, CT, scanare PET), fizioterapie și tratarea afecțiunilor cronice. De asemenea, sunt acoperite spitalizarea și intervențiile chirurgicale, inclusiv complicațiile și tratamentele pentru bolile agresive precum: cancerul, transplantul de organe, de țesuturi sau de celule, în limita planului ales. În ceea ce privește nașterea și îngrijirea copiilor, asigurarea de sănătate este accesibilă din prima zi de viață și acoperă inclusiv condițiile congenitale și ereditare.

Este important de menționat faptul că o asigurare medicală MediHelp acoperă costuri foarte mari pentru investigații și tratamente complexe, pentru care o persoană cu un venit lunar mediu ar fi trebuit să facă un efort financiar semnificativ. Pentru un cost de 92 de euro pe lună pentru un membru al familiei (bărbat, 44 ani, de exemplu) povara financiară nu va cădea asupra sa, ci asupra asiguratorului, acesta având posibilitatea de a se concentra doar pe recuperarea sănătății.

O asigurare medicală MediHelp oferă acces la o rețea internațională de spitale și clinici private, precum: Regina Maria, Medicover, Gral, Spitalul Monza (România); Dobling, Goldenes Krenz, Graz Ragnitz (Austria); Acibadem (Turcia); International Medical Center of Paris, Clinique Pasteur Toulouse (Franța); Bogenhausen Hospital, Klink Charlottenhaus (Germania).

În final, unul dintre elementele importante este acela că asigurările de sănătate îi protejează pe oameni împotriva costurilor survenite în situații medicale diverse sau pentru probleme de sănătate neprevăzute. O discuție cu un consultant expert în asigurări private de sănătate și alegerea planului potrivit de asigurare îi oferă oricărei persoane sprijinul de care are nevoie pentru gestionarea cât mai eficientă a afecțiunilor medicale care pot apărea pe parcursul întregii vieți.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top