Stiri

Blue Air cumpara alaturi de un grup de investitori moldoveni Air Moldova cu 12 mil. Lei

Compania aeriana low-cost Blue Air, controlata de patru oameni de afaceri din Romania, a preluat alaturi de un grup de investitori din Republica Moldova au preluat compania nationala Air Moldova.

Consortiul Civil Aviation Group SRL formata din Blue Air si o serie de investitori locali au fost declarati castigatori in procesul de privatizare al companiei Air Moldova din Republica Moldova, dupa ce a oferit 50 de milioane MDL, echivalentul a 12 milioane de RON, consortiul va prelua si datoriile companiei moldovenesti ce ajung la 1,2 miliarde MDL adica aproximativ 287 milioane RON.

Oficialii Blue Air au anuntat ca operatorul aerian vine la masa cu experienta internationala, pe cand investitorii moldoveni vin cu resursele financiare.

Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air şi ne bucurăm să fim aici, în anul Centenarului”, a declarat Marius Puiu, directorul general Blue Air.

Noul actionariat precizeaza ca va mentine actualul program de zbor al Air Moldova si va lucra la ameliorarea performantelor comerciale. Compania Air Moldova a fost fondata prin decret prezidential pe 12 ianuarie 1993 si este ce mai mare operator aerian de pe piata din Republica Moldova, detinand 50% din transporturile aeriene de pasageri si are conexiuni cu tarile din Comunitatea Statelor Independente si din Uniunea Europeana.

Grupul de investitori din Republica Moldova este format din doi cetateni moldoveni, unul dintre acestia este Serghei Melnik, fost candidat la functia de guvernator, expert financiar si presedinte al unei companii de consultanta din Statele Unite ale Americii. Iar celalalt asociat este Andrei Ianovici, coproprietar al Companiei aeriene AMS Airlines Air Charter din Georgia.

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: OFERTE de la TAROM – bilete la 90 Euro dus-întors | Iasi 4u

  2. Pingback: Trei investitori străini se bat pentru a doua cea mai mare bancă din Moldova de peste Prut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top