Stiri

Cadouri utile pentru copii. Cum alegi căruciorul potrivit

Copilăria este una dintre cele mai frumoase perioade din viață. Pe cine nu bucură râsetele și veselia copiilor? Venirea pe lume a unui copil și aniversările din fiecare an sunt momente prielnice de oferit cadouri. Fie că le cumperi pentru copiii tăi sau pentru ai celor dragi, este important să știi ce să alegi. 

Dincolo de jucării, poți alege cadouri practice. De la haine, cărți sau jocuri, până la gadgeturi și leagane pentru copii. Poți chiar să te uiți pe ofertele de carucioare pentru copii, dacă vrei să faci o investiție utilă și necesară.

Te întrebi cum să alegi cel mai util cărucior sau care sunt criteriile după care cumperi unul? Iată aici câteva sfaturi care să te ghideze.

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru copil, care va fi folosit o lungă perioadă de timp după naștere, este căruțul. Este nevoie de o documentare atentă înainte de a face această achiziție, deoarece este un obiect esențial, ce nu trebuie să lipsească din nicio familie cu copii mici.

Siguranța

Este primul criteriu după care ar trebui ales un cărucior. Există norme de siguranță impuse, care ar trebui verificate înainte de a cumpăra un astfel de obiect. Căruciorul trebuie să fie solid și stabil, să nu se răstoarne, indiferent de mișcările copilului. Frâna este un alt element esențial. Trebuie să fie un sistem ușor de folosit și care poate fi accesat foarte rapid.

Centurile de siguranță în cinci puncte sunt foarte importante. Acestea previn alunecarea copilului din habitaclu. Ele trebuie să fie ajustabile, ca să poată fi așezate în funcție de forma și greutatea celui mic, fără să îi creeze disconfort. Tot aici trebuie avut grijă la alegerea metodei de fixare a centurilor. Copiii sunt foarte receptivi și inteligenți, de aceea este bine să alegi un model care nu se deschide ușor.

De asemenea, trebuie să ai grijă la felul în care se așază capul copilului în cărucior. Să aibă susținere pentru nou-născuți și să nu aibă colțuri sau plastic care să poată zgâria copilul.

Stilul

Landou, sport, 2 în 1, 3 în 1, 5 în 1 sau standard. Alegerea se poate face în funcție de nevoile părinților, preferințe și de buget.

Landoul este prima și cea mai simplă opțiune. Se folosește în primele șase luni de viață ale copilului și a fost conceput ca acesta să stea în poziția perfect întins la orizontală. Are pereții mai înalți, o saltea ce oferă confort coloanei vertebrale a nou-născutului și este prevăzut cu o husă ce protejează de frig și de soare.

Căruciorul sport pentru copii are o greutate redusă, este simplu de manipulat, se pliază ușor și poate fi transportat oriunde, pentru că are o dimensiune mică atunci când e strâns. Este indicat să fie folosit de copiii cu vârsta de peste șase luni, deoarece are poziția ușor înclinată.

Căruciorul de tip 3 sau 5 în 1 este o alegere bună, complexă, care poate ușura mult viața părinților pentru o perioadă îndelungată de timp. Poate fi folosit pentru nou-născuți și copii până la trei ani. Are landou pentru primele luni de viață, scoică pentru mașină, precum și partea sport, pentru când copilul începe să crească. Unele cărucioare mai au și alte accesorii utile în plus, cum ar fi geantă, accesorii, coșuleț auto.

Roțile și direcția 

Drumuri cu denivelări sunt peste tot. Borduri, trotuare – mereu ai ceva de ocolit când mergi pe stradă cu copilul în cărucior. Pentru asta, un lucru esențial sunt roțile potrivite. Trebuie să fie rezistente, să atenueze șocurile și să nu creeze disconfort copilului. Roțile din cauciuc sau cele din silicon sunt alegerea ideală. Iar suspensiile sunt un plus necesar, mai ales pentru momentele în care copilul va dormi în cărucior.

Un alt criteriu relevant este ușurința cu care se manevrează un cărucior pentru copii. Pe lângă zecile de obiecte pe care le iau părinții cu ei când merg la plimbare, un cărucior greu de manevrat nu va fi decât un mare stres în plus. Așadar, e important să iei în considerare ușurința cu care căruciorul ia curbele și urcă sau coboară treptele și trotuarele, dar și posibilitatea de a fi folosit cu o singură mână.

Indiferent de varianta aleasă, cele mai importante sunt siguranța și confortul copilului, dar nu fără a neglija ușurarea plimbărilor și pentru părinți.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

 

 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top