Evenimente

Caravana TIFF 2016 la Iași

Caravana TIFF 2016 la Iași
Trei seri în aer liber cu filme spectaculoase îi așteaptă pe ieșeni în Parcul Palas (Piațeta de Patinoar), între 30 august – 1 septembrie, de la 21.00, când Caravana TIFF poposește la Iași. Spectatorii se vor bucura de câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an.

Caravana TIFF debutează pe 30 august cu un disaster movie impresionant, propus de Norvegia la Oscar și parțial realizat în România, Valul ucigaș. Ziua de miercuri e rezervată documentarelor românești: emoționantul Cinema, Mon Amour, despre un administrator de cinema din Piatra Neamț care visează să reînvie gloria de altădată a cinematografului său, și În căutarea tatălui pierdut, povestea captivantă a fiului ilegitim al lui Constantin Brâncuși, John Moore, proiectat în avanpremieră.

Caravana TIFF 2016 la Iași

Plin de suspans și cu o distribuție excelentă – actrița Brie Larson a câștigat trofeele Oscar și Globul de Aur 2016 – Camera/ Room va ține spectatorii în priză pe 1 septembrie. Thriller-ul a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film.

Anul acesta, din iulie până în septembrie, Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă în peste 15 orașe. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Program 30 august – 1 septembrie | Parcul Palas | 21:00

Marți, 30 august
Valul ucigaș / The Wave (r. Roar Uthaug) | 105’, Norvegia

Cu: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro
Experimentatul geolog Kristian Eikfjord a acceptat un nou post. Împreună cu familia, pregăteşte mutarea din oraşul Geiranger, dar el şi colegii săi înregistrează mici modificări geologice în subsol. Tot mai îngrijorat, Kristian îşi dă seama că cel mai mare coşmar e gata să devină realitate. Cu doar zece minute la dispoziţie pentru a scăpa cu viaţă, Kristian trebuie să salveze cât mai mulţi oameni împreună cu propria familie.
Efectele speciale au fost parțial realizate de o echipă în România. Propunerea Norvegiei la Oscar!

Miercuri, 31 august
Cinema, Mon Amour (r. Alexandru Belc) | 70’, România, Cehia

Povestea lui Victor Purice, care încearcă să menţină pe linia de plutire cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ. Victor visează să reinstaureze gloria de odinioară a cinema-ului, dar trebuie să înfrunte realitatea dură: lipsa ajutorului de la stat transformă totul într-o luptă donquijotească.
Selecționat în competiția de documentare a Festivalului de la Sarajevo 2016.
Festivaluri: Karlovy Vary, Toronto, TIFF
În căutarea tatălui pierdut (r. Ionuț Teianu) | 61’, România
Când s-a născut John, în 1934, mama sa i-a dat trei nume: John, Constantin şi Brâncuşi. I-a spus că tatăl său e faimosul sculptor Constantin Brâncuşi, dar că nu trebuie să spună nimănui acest lucru. John a ţinut secretul toată viaţa. Acum, la 78 de ani, începe dificila misiune de a-şi regăsi tatăl pierdut.

Joi, 1 septembrie
Camera / Room (r. Lenny Abrahamson) | 118’, Irlanda, Canada

Cu: Brie Larson, Joan Allen, Jacob Tremblay
O femeie este ținută captivă împreună cu băiețelul ei în vârstă de doar cinci ani într-un șopron din grădină. Totul a început în momentul în care Old Nick a păcălit-o să îl ajute să găsească un câine ce se pierduse. Ea a fost răpită atunci și adusă în „Cameră”, iar ani mai târziu, e încă prizonieră.
Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru Cea mai bună actriță – Brie Larson; nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top