Stiri

Cardiologie Baia Mare – Cum sa recunosti semnele precoce ale bolilor de inima

Pentru noi toti, sanatatea inimii este vitala, iar recunoasterea semnelor precoce ale bolilor de inima poate face chiar diferenta dintre viata si moarte. In orasul nostru, Baia Mare, preocuparea pentru sanatatea cardiovasculara este deosebit de importanta, iar departamentul de cardiologie Baia Mare din cadrul Spitalului “Sf. Ioan”, ofera servicii importante in acest sens. In randurile ce urmeaza ne vom concentra atentia pe modul in care putem identifica semnele timpurii ale problemelor cardiace sin cum să actionam rapid pentru a ne proteja inima si sănătatea.

Care sunt semnele precoce ale bolilor de inima si cum sa le distingi – cardiologie Baia Mare

Cu toate ca fiecare organism este diferit, exista si o serie de semnale comune pe care corpul ni le da. Iata cateva dintre cele mai comune astfel de semnale:

 

  • Clasicele dureri in piept. Acesta este cel mai probabil semnal pe care cam toti il luam in considerare. Durerile in piept reprezinta clar o problema cu inima, ceea ce ne pune pe cei mai mulți dintre noi pe ganduri instant si ne face de altfel sa si actionam cat mai repede. Durerile in piept se simt diferit de la persoana la persoana, de exemplu, acestea pot varia de la o mai mult sau mai putin usoara senzatie de arsura, la presiune intensa sau la o durere ascutita, care parca iti taie rasuflarea. In cazul in care te confrunti din cand in cand cu senzatii de acest fel, mai ales atunci când faci efort, fie el fizic sau psihic, iti recomandam sa consulti un medic de cardiologie în Baia Mare.

 

  • Dureri inexplicabile in anumite zone ale corpului. Cele mai des vizate zone in acest sens sunt bratele, gatul si spatele. Disconfortul resimtit in brate, gat sau in zona spatelui poate reprezenta un semn catre un atac de cord viitor, sau catre alte tipuri de probleme cardiace. Asadar, fii atent/a la aceste semnale pe care organismul tau ti le da si in niciun caz nu le ignora.

 

  • Palpitatii, batai neregulate ale inimii si dificultati de respiratie. Toate acestea, fie ele combinate sau nu, trebuie sa-ti ridice niste semne de intrebare. In cazul in care, spre exemplu, ai dificultati de respiratie in timpul activitatilor obișnuite sau chiar in repaus, acest lucru poate reprezenta un semn de insuficienta cardiacă sau alte probleme cardiace. De cealalta parte, palpitatiile si bataile neregulate ale inimii pot reprezenta la randul lor tulburari la nivelul ritmului cardiac. Toate aceste simptome trebuie evaluate de catre un specialist in cardiologie din Baia Mare, inca de la primele semne ca ceva nu este in regula.

 

  • Oboseala excesiva + amorteala si slăbiciune. In cazul in care nu depui eforturi exagerate, ai un program de somn destul de in regula, o dieta normala si faci activitati obisnuite, insa cu toate acestea te simti pur si simplu epuizat/a, trebuie sa stii ca aceasta oboseala nejustificata poate fi un indicator al problemelor cardiace. Dacă te simti obosit constant, chiar si după odihna adecvata, este recomandat sa consulti un medic. La fel si in cazul in care te simti amortit si slabit fara niciun motiv.

 

Concluzii finale

In concluzie, un consult la cardiologie Baia Mare este mai mult decat important si sa fii intotdeauna atent/a la aceste semne precoce ale bolilor de inima si sa nu le ignori. De altfel, in cazul in care experimentezi oricare dintre aceste simptome, este recomandat sa consulti un medic specialist în cardiologie din Baia Mare pentru evaluare și tratament adecvat. Nu uita că preventia si interventia timpurie pot face o diferenta semnificativa in mentinerea sanatatii tale cardiace. Ia atitudine inca de la primele simptome si ingrijeste-ti inima asa cum merita!

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top