Stiri

Cum avem grijă de urechile noastre

Este indicat să acorzi la fel de multă atenție îngrijirii urechilor tale precum faci cu tenul sau cu restul corpului tău, iar acest lucru nu este chiar atât de dificil. Este suficient ca după ce-ți face duș să-ți cureți urechile cu un șervețel sau cu un prosop. Trebuie să știi că nu este recomandată folosirea bețișoarelor de urechi din comerț, deoarece acestea împing ceara înapoi pe canal, ceea ce poate provoca formarea dopurilor de ceară, răni în peretele canalului sau în timpan, care este poziționat foarte aproape de intrarea canalului auditiv. 

Medicii ORL-iști recomandă folosirea cu încredere a spray-urilor auriculare fabricate din produse 100% de origine naturală, precum apa de mare. Pentru o curățare eficientă a urechii e important ca aceasta să rămână uscată, așa că folosiți de fiecare dată un prosop după ce faceți baie sau mergeți la mare sau la piscină. Umezeală reprezintă un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor.

Cerumenul are rolul de a igieniza și proteja urechea

Cerumenul – producția de ceara, ca denumire populară, se formează în partea exterioară a canalului urechii și nu în profunzimea lui.  Rolul producției de ceară este tocmai acela de a proteja canalul urechii și trebuie să știi că o cantitate normală de cerumen este considerată sănătoasă. Urechea are această capacitate de a se auto-curăța.

Încearcă pe cât posibil să preîntâmpini orice afecțiune a urechilor pentru că durerea resimțită este destul de neplăcută. Foarte mulți tineri sunt în pericol să-și piardă auzul din cauza faptului că ascultă muzica în căști la volum maxim. Și durata de ascultare poate să fie o problemă, redu timpul pe care îl petreci cu căștile în urechi la cel mult 50 de minute pe zi!

În general, e bine să eviți locurile foarte zgomotoase, iar dacă ești nevoit să muncești într-un astfel de spațiu, atunci poate că ar fi indicat să-ți cumperi o pereche de dopuri de urechi. O soluție eficientă și la îndemână pentru a te putea proteja de zgomote puternice și neplăcute.

În caz că prezinți simptome precum înfundarea urechii, tinitus ,durere, mâncărimi sau ai probleme cu auzul, pentru un tratament adecvat, apelează la sfaturile unui medic ORL-ist.

De asemenea, medicina estetică vine în întâmpinarea omului modern și  oferă soluții concrete, eficiente și sigure pentru corectarea defectelor congenitale de tipul urechilor clăpăuge sau decolate. Pentru o părere avizată și mai multe detalii despre Otoplastie, dr Sorin Parasca este un renume în domeniul chirurgiei plastice și unul dintre cei mai de prestigiu medici din domeniu.

Otoplastia, corectarea urechilor deformate

Otoplastia este intervenția chirurgicală asupra urechilor, prin care se corectează se reduce sau se modelează mărimea lor. Acest tip de intervenție este recomandat după ce urechea și-a atins aproape dimensiunea maximă, iar acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de 6 ani.

 

Mulți oameni au urechile asimetrice dar astăzi, toate aceste asimetrii pot fi corectate. Evoluția continuă a tehnologiei și implicit inovațiile din medicina estetică au reușit să găsească soluții eficiente pentru fiecare imperfecțiune. Foarte multe defecte fizice care nu puteau fi soluționate în trecut, azi au o rezolvare.

Sursa foto: pexels.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top