Stiri

Cum sa cumperi un lavoar – ghidul cumparatorului

Lavoarele alese corect au potentialul sa schimbe la 180 de grade aspectul baii. Exista atat de multe optiuni pe piata pentru lavoare baie, incat numarul de optiuni ce trebuie luate in considerare este foarte mare. Acesta este un ghid al cumparatorului, care sa ajute orice cititor sa gaseasca cel mai bun lavoar, conform exigentelor proprii.

Lavoare baie – stilul utilizat in amenajare

O baie moderna va imbunatati aspectul general al casei, dar sunt si alte stiluri care pot fi abordate in designul interior. Aceasta camera mai mica din casa poate exprima stilul individual al proprietarului sau se poate amesteca cu elementele arhitecturale si cu aspectul vintage al casei. Se poate alege un lavoar traditional, un lavoar cu picior – de epoca, un lavoar elegant, din sticla si lista poate continua in functie de stilul personal. Dupa ce a fost determinat acest aspect, fiecare persoana poate intra in sectiunea lavoare baie a magazinelor online sau fizice, pentru a gasi modelul preferat.

Cum se monteaza lavoarul?

Un aspect curat si elegant este realizat cu un lavoar integrat intr-o suprafata solida. Exista posibilitatea de a monta lavoarul direct in perete, caz in care o idee buna este sa fie potrivite culorile, fie ton pe ton, fie in contrast. Lavoarul poate fi montat si „in blat”, mai exact in partea superioara a dulapului din baie, pentru a optimiza spatiul din aceasta incapere.  Cel de al treilea mod in care poate fi amplasat un lavoar in baie este cu picior. In acest caz, lavoarul are propriul sau picior pe care se sprijina.

Material

Cel mai comun tip de lavoar este realizat din portelan alb, cu alte culori disponibile la un pret premium.

Materialele de suprafata trebuie sa se potriveasca cu restul baii. Lavoarele din fonta emailate pot fi colorate pentru a se potrivi oricarui decor, sunt foarte rezistente si nu se ciobesc, asa cum se intampla cu cele din ceramica. Sticla, piatra si metalele pot fi modelate in orice dimensiune si forma, pentru a se integra corect in decor. Lavoarele din lemn sunt cea mai noua si mai scumpa optiune disponibila.

Dimensiunea spatiului

Inainte de a alege un lavoar, fiecare persoana trebuie sa determine spatiul disponibil pe care il are la dispozitie. Oricat de tentant ar fi un lavoar de dimensiuni mari, daca baia este mica, efectul va fi contrar asteptarilor si confortul va avea de suferit.

Colaborarea cu profesionistii

Un designer de interior va exemplifica avantajele si dezavantajele fiecarui tip de lavoar disponibil. Cu ajutorul unui profesionist, fiecare persoana va putea sa aleaga lavoarul potrivit amenajarii sale interioare.

Spatiul util din baie

Optiunile de stocare si depozitare sunt importante. Un lavoar mare, inghesuit intr-o baie mica, poate determina renuntarea la dulapuri sau la spatiile functionale, ceea ce nu este de dorit.

Un loc pentru a pune prosoapele, samponul si instrumentele de manichiura este foarte important in baie. Inlocuirea lavoarului din baie este cel mai bun moment in care proprietarul poate determina daca are sau nu nevoie de mai mult spatiu pentru depozitare.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top